Nuttige overwinning voor FC Aalsmeer Zaterdag

FC Aalsmeer hoefde zaterdag niet heel ver te reizen om een uitwedstrijd af te werken. Tegenstander CSW, in Wilnis gesitueerd, ligt op exact 15 kilometer afstand van Aalsmeer. Het gat op de ranglijst tussen de twee clubs in de tweede klasse leek met acht punten verschil een stuk groter. Aan de voetballers van de FC was de schone taak om in te lopen. Die missie slaagde. Al was het met de hakken over de sloot. In de slotfase overleefde Aalsmeer een penalty en een man-minder-situatie.

Beide teams legden een boeiende pot voetbal op de mat. CSW, ooit bekendstaand om zijn prachtige grasveld, is net als steeds meer clubs bezweken voor de verleiding van kunstgras. Het vraagt toch duidelijk aanpassingen aan de spelers die het kijkspel niet altijd ten goede komen.
 
Ontworstelen
Aan spanning was er geen gebrek. Aan strijdlust ook niet. Beide teams wilden duidelijk dolgraag alle punten voor zichzelf houden. CSW om in de kopgroep te blijven, Aalsmeer om zich aan de staart te ontworstelen. Dat Aalsmeer uiteindelijk aan het langste eind trok, was tot de slotseconde geen zekerheid.
 
Uitblinkende doelman
Met mooie combinaties en verzorgd voetbal zag het spel van FC Aalsmeer er prima uit. CSW zocht het vooral met ballen op de lange spits Vincent van Hellemont. Deze middag werd hij goed afgestopt door Burak Sitil. Slechts eenmaal verloor Sitil de grip op de spits. Dat was 20 minuten voor tijd. Van Hellemont profiteerde van een communicatiestoornis tussen Sitil en rechtsachter Bart de Jong. Sitil kon de opmars naar het doel alleen stoppen door Van Hellemont te vloeren. Het kostte hem een rode kaart en zijn ploeg een penalty. Marciano Kastoredjo zag zijn inzet door de uitblinkende doelman Ray Smidt gestopt.
 
Poolse aanwinst
Voordat de hectische slotfase aanbrak gebeurde er ook al van alles. Er waren vele kansen over en weer maar beide keepers verrichtten goed werk. Het was de Poolse aanwinst Michal Kocon die zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong zette. Een dieptepass van Floris Dokkum werd door Peter Neuvel met het hoofd verlengd waarna Kocon keeper Jordi Wens met een bekeken schot kansloos liet.
 
Welkome punten
Het waren drie uiterst welkome punten voor Aalsmeer. Alle teams in de onderste regionen verloren namelijk hun wedstrijd, zodat er een belangrijke stap vooruit gezet werd. Zaterdag komt Aalsmeer niet in actie. Op 22 november gaat de reis naar het laag geklasseerde Zeewolde. Dat is een heel stuk verder dan Wilnis.
 
Met dank aan Jac van Muijden
 
Foto: Keeper Ray Smidt stopt de penalty van CSW. Foto Jaap Maars (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel