Nu ook ‘Walking Handball’ in Aalsmeer

Na het succes van walking football, elke woensdagmorgen op het complex van FC Aalsmeer, volgt nu ook walking handball. Op dinsdagochtend 21 mei start Green Park Handbal in De Bloemhof met de aangepaste spelvorm voor ouderen onder leiding van trainer René Romeijn. De kennismaking is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk.

OldStars walking handball is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen. Net als de voetbalvariant streven OldStars en Green Park Handbal ernaar om de nieuwe aangepaste spelvorm in de regio een bekend begrip te maken. 

Geen doel maar middel
Green Park Handbal en het Nationaal Ouderenfonds zetten zich samen met OldStars walking handball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en willen sportverenigingen met een ander oog naar ouderen laten kijken. Handbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Daarom is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm.

Niet rennen!
OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen. Er wordt geschoten met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Dit maakt de spelvorm uitermate geschikt voor ouderen die zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Om potentiele leden te bereiken werkt het Ouderenfonds nauw samen met de Nederlandse Handbal Vereniging (NHV).

Programma:
10:00 uur                Inloop met koffie/thee
10:15 uur                Aanvang kennismaking en introductie
10:25 uur                Omkleden 
10:30 uur                Start training
11:30 uur                Einde training, douchen / omkleden                 
11:45 uur                Evaluatie en lunch
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin