Nipt verlies handballers in België

Het wordt een zeer spannende Belgisch-Nederlandse competitie dit seizoen, dat lijkt nu al zeker. De acht teams – vier uit België, vier uit Nederland – zijn aan elkaar gewaagd. De uitslagen van vanavond laten dat weer zien. FIQAS Aalsmeer moest in België een nederlaag slikken tegen Achilles Bocholt, maar het verschil was miniem, 29-28.

Daarmee staan de Aalsmeerders na twee duels in de onderste regionen. Ze hebben 1 punt, net als Volendam, de tegenstander van afgelopen donderdag (27-27 toen). Bocholt leidt in de nieuwe BeNe League met 4 punten, vóór Bevo en Lions met 3 punten. Maar de strijd is beslist nog niet gestreden.

Moeite
In het begin had Aalsmeer moeite met de zuiderburen, die via 5-3 uitliepen naar 8-4 na tien minuten. Maar dat was ook meteen de grootste marge in de wedstrijd. De Aalsmeerse handballers kwamen terug en via 11-10 en 13-12 werd 14-13 de ruststand.

Bijna het hele duel namen de Belgen de leiding. Al bleef het na rust bij één of twee punten. Via 15-14 werd het 19-17 na tien minuten in de tweede helft. Daarna bleef de spanning voortduren. FIQAS kwam terug tot 20-20 en nam zelfs een voorsprong, 22-23.

Onsportief publiek
Met nog 6 minuten op de klok was het evenwicht echter weer bereikt, 25-25. Twee minuten later was het opnieuw gelijk, 27-27. Maar toen brak Bocholt binnen een minuut tweemaal door de defensie van de Aalsmeerders heen en stond het opeens op winst, 29-27. Die voorsprong lieten de Belgen zich de laatste minuten niet meer ontfutselen, ook al scoorde FIQAS nog eenmaal. Eindstand 29-28.

“Nog nooit zo'n onsportief publiek meegemaakt,” twitterde FIQAS Aalsmeer toen de wedstrijd nog in volle gang was. Laatste tweet: “Heren hebben goed gespeeld!” Als dat geen belofte voor de toekomst is…