Nieuwe velden FC Aalsmeer officieel in gebruik

Er wordt al even op gevoetbald, maar nu zijn de twee gloednieuwe kunstgrasvelden bij FC Aalsmeer dan ook officieel in gebruik genomen. Een formeel momentje bij het tekenen van het huurcontract door de gemeente Aalsmeer, ESA BV en FC Aalsmeer.

Het beheer van de velden werd door de gemeente overgedragen aan de ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer). Na jaren van bieden van de gelegenheid tot sportbeoefening in Aalsmeerse binnensportaccommodaties, nu dus voor het eerst het beheer van een buitensportaccommodatie door de ESA.

Voor op planning
Handtekeningen onder de gebruikersovereenkomst werden gezet door wethouder Gertjan van der Hoeven namens de gemeente, directeur Marten van Maastrigt van ESA, voorzitter Eef Niezing en penningmeester Frank Spring in ’t Veld van FC Aalsmeer.

De planning liep voorspoedig en de velden konden een maand eerder dan de officiële planning in gebruik worden genomen. Het was nog een hele klus om de velden compleet met de juiste ondergrond aan te leggen. Daarnaast is er verharding rond de velden aangelegd en zijn er nieuwe hekwerken neergezet. Aan de veldverlichting wordt nog hard gewerkt.

Project Hornmeer
Met de aanleg van de kunstgrasvelden werd een volgende stap gezet in de realisatie van het project Hornmeer. De aanjager voor het project is de fusie van de voetbalverenigingen VVA, RKAV en Jong Aalsmeer United.

De gefuseerde voetbalvereniging FC Aalsmeer gaat volgens planning in 2016 volledig op het nieuwe, moderne voetbalcomplex voetballen.

School en sporthal
Op het vrijkomende VVA-complex komt een nieuwe basisschool van de gefuseerde scholen De Hoeksteen en De Wegwijzer. Volgens planning wordt deze school na de zomer van 2017 opgeleverd.

Een ander onderdeel van het project Hornmeer is de bouw van een nieuwe sporthal bij zwembad De Waterlelie; deze is volgens planning uiterlijk in  2016 gereed. Het Hornmeerpark wordt opgeknapt en opnieuw ingericht.  Op de vrijkomende schoollocaties aan de Meervalstraat-Roerdomplaan en Ophelialaan worden plannen ontwikkeld voor woningbouw.

Foto boven: taart om de ondertekening te bezegelen met v.l.n.r. Marten van Maastrigt, Gertjan van der Hoeven, Eef Niezing en Frank Spring In 't Veld. (foto gemeente)

Foto onder: sinds vorige week wordt er volop gebruik gemaakt van de nieuwe kunstgrasvelden. (foto Arjen Vos, AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel