Natte wind bederft surffeestje

Oktober in Nederland. Altijd wind. Behalve dan op de dag van de GPA. De Grote Prijs van Aalsmeer die zondag plaatsvond op de Westeinderplassen werd gekenmerkt door overvloedige regenval en het nagenoeg volkomen ontbreken van de hoofdrolspeler. Wat een knallend surffeestje had moeten worden, liep uit op een teleurstellende 'natte wind'.

De eerste start werd al 20 minuten uitgesteld vanwege de zwakke wind. Vervolgens was er ook nog een valse start. Daarna kon er eindelijk gesurfd worden. Zonder hoge golven en met maar weinig snelheid was het zowel voor de pakweg 70 deelnemers als het publiek een saaie vertoning. Slechts 33 deelnemers wisten hun board over de eindstreep te duwen. Het merendeel staakte de strijd. Een handvol aangemelde surfers hield het voor de wedstrijd zelfs al voor gezien.

Toch kende de wedstrijd een winnaar. Dennis Littel mag zich een jaar lang de kampioen van de GPA noemen. Rick Roering en Fred Hastman werden respectievelijk tweede en derde. De beste vrouwelijke deelnemer was Bernice Roggeband op een achtste plaats. Van de vijf overige deelneemsters wist er niet één te finishen.

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery onder de advertentie) 

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel