Nacompetitie voor RKDES en FCA Zaterdag

Teleurstellende resultaten afgelopen weekend voor de regioclubs. In de strijd om lijfsbehoud en promotie slaagden respectievelijk eersteklasser FC Aalsmeer en derdeklasser RKDES er niet in om tijdens de laatste wedstrijdronde een definitieve slag te slaan. Beide clubs starten over over een aantal dagen aan de nacompetitie.

Vooral voor FC Aalsmeer zijn de druiven zuur. De roodgroenen rekenden na het zeer recente ontslag van hoofdtrainer Cor van Garderen, de oefenmeester werd na bijna vijf jaar dienstverband wegens de slechte resultaten op een zijspoor gezet, op een wederopstanding in Huizen. Zaak voor de bloemendorpers was tegen de concurrent voor promotie/degradatieduels duels Zuidvogels  een bevrijdende overwinning te boeken.

Het verwachte schokeffect bleef op sportpark De Wolfskamer echter uit. Met een andere tactiek, in een gewijzigde samenstelling en onder leiding van assistenten Van Oudenallen en Turkenburg bleek FC Aalsmeer wederom onmachtig om een tegenstander de wil op te leggen. De niet meer dan twee, drie halve kansen waren voor de bezoekers bij lange niet toereikend de winst binnen te slepen. 

Het onmachtige FC Aalsmeer bleef in Huizen steken op 0-0. Blijdschap bij de thuisclub die op op het nippertje het vege lijf redde. De roodgroenen veroordeeld tot de nacompetitie om alsnog lijfsbehoud te bewerkstelligen. Aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd, op eigen terrein tegen tweedeklasser Arsenal. Bij winst wacht een week later de winnaar van ZOB-BFC.

RKDES machteloos
Op zondag konden ook bij RKDES de handen niet omhoog. De Kudelstaarters moesten buitenshuis in een rechtstreeks duel concurrent ASC verslaan om een promotiefeestje te kunnen vieren. Het kwam er niet van, de ploeg van Kiri Kalaitzis had in Oegstgeest vrijwel geen schijn van kans. 

RKDES, door schorsingen-blessures-vakanties, flink gehavend aan de start, moest haar meerdere erkennen in de ontketende thuisploeg die vanaf het begin de beste kansen kreeg de score te openen. De bezoekers hadden hun handen vol aan het sterk acterende aanvalstrio van ASC.

Het verdiende openingsdoelpunt van de gastheren viel voor RKDES op een uiterst vervelend moment. Een halve minuut voor het rustsignaal was een laag en strak ingeschoten schot op een paar centimeter na onbereikbaar voor doelman Wilbert Klijmij.  

De mentaal uitgedeelde tik kwam het machteloze RKDES niet meer te boven. Halverwege de tweede helft probeerden de roodzwarten met extra aanvallers het tij te keren, ASC profiteerde optimaal van de weggegeven ruimtes.  Via een strafschop werd het 2-0 en twee minuten voor tijd bepaalde ASC de eindstand op 3-0. 

Promotiefeest voor de thuisformatie op het druk bezochte terrein in Oegstgeest, teleurstelling bij RKDES dat snel mentaal en fysiek moet herstellen voor een herkansing in de nacompetitie. Aanstaande zondag in Kudelstaart is het Rotterdamse sv Charlois de eerste tegenstander. Winst betekent doorstroming naar de tweede ronde. Bij verlies blijft RKDES derdeklasser.

FZA Zondag blijft zonder spelen in derde klasse
Maandagmorgen kwam er goed nieuws van de KNVB-burelen voor het zondagteam van FC Aalsmeer. De competitieleider West II heeft besloten dat de nacompetitie voor handhaving in derde klasse komt te vervallen. Aanleiding is het grote aantal clubs in West II dat verhuist van wedstrijddag naar de zaterdag. De opengevallen plekken noopte de KNVB tot de maandag genomen maatregel.  

FC Aalsmeer zou zondag starten in de nacompetitie met een thuisduel tegen het Haagse VCS. In plaats daarvan kunnen de roodgroenen nu opgelucht ademhalen. Volgend seizoen verzekerd van  een plek in de derde klasse.

Tekst Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer.nl)

Foto's: wedstrijdbeelden van Zuidvogels-FCAalsmeer. Foto's Jaap Maars

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel