Nacompetitie in zicht

FCAalsmeer zaterdag blijft juichen (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Het moet wel heel raar lopen wil FC Aalsmeer de nacompetitie niet halen. De derde plek staat garant voor een ticket voor de nacompetitie en FC Aalsmeer staat er goed voor. Maar in het voetbal kan er van alles gebeuren, afwachten maar weer. Eindelijk staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Na vier competitieronden met alleen uitwedstrijden en een vrije zaterdag speelt FC Aalsmeer deze zaterdag thuis tegen FC Zaandam. Tussendoor speelde FC Aalsmeer afgelopen dinsdag nog een inhaalwedstrijd tegen Waterwijk op de Beethovenlaan. De punten werden gelijk verdeeld: 1-1.

Makkelijk zal het niet worden zaterdag tegen FC Zaandam, de club haalde maar liefst 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden. Een niet te onderschatten ploeg dus, trainer Verdonkschot zal er dan ook alles aan doen om zijn team duidelijk te maken wat er op het spel staat.

Gelukkig is Mike Dam helemaal terug van blessureleed en kan weer een belangrijke rol spelen in de jacht naar promotie door middel van de nacompetitie. Met een beetje geluk komen er dan nog wel een paar wedstrijden bij. Geblesseerden zijn er natuurlijk ook want zowel Calvin Valies als Thomas Steinhart staan nog langs de kant.

Ten slotte wil ik u nog wijzen op iemand die óók langs de kant staat maar nooit genoemd wordt. Assistent-scheidsrechter Ferry van der Wilt, de man met de vlag die al jarenlang langs de lijn rent om de scheidsrechter te assisteren om er een zo sportief mogelijke wedstrijd van te maken. Vaak uitgejoeld door tegenstanders en publiek maar altijd rustig en beleefd. Geen gemakkelijke taak dus en u als supporter weet als geen ander dat er niet veel mensen staan te trappelen om elke zaterdag de meest vreselijke verwensingen naar het hoofd geslingerd te krijgen en daar dan ook nog eens niet op te reageren.

Ik zal er zaterdag ook weer staan, om de spelers aan te moedigen en te klappen als er gescoord wordt. Maar ook zal ik klappen voor onze assistent-scheidsrechter Ferry de Wilt, klapt u zaterdag met mij mee? Dan zie ik u graag om half drie aan de Beethovenlaan. Tot dan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin