Na valse start overtuigende overwinning VZOD

Thomas van der Zwaard scoort de 8-3 (Foto VZOD)

Door: redactie. Na de valse start van de buitencompetitie vorige week waarin de kersverse Tweede Klasser met 15-10 door Badhoevedorp op zijn plaats werd gezet, revancheerden de Kudelstaartse korfballers zich afgelopen zaterdag tegen Helios. Met 12-7 werden de bezoekers huiswaarts gestuurd.

Na de verdiende nederlaag van vorige week was het trainer/coach Joe Rijpkema gelukt de boel weer op scherp te zetten. Zaken werden doorgesproken en op de training vlogen de vonken ervan af.

Minder scherp
De gretigheid van de training zat er vanaf het begin van de wedstrijd in. Josine Verburg scoorde al in de eerste minuut van afstand de 1-0, al snel gevolgd door haar tweede. Het andere vak had iets meer moeite om de korf te vinden alhoewel er gelukkig wel genoeg kansen gecreëerd werden, het vizier stond daar echter wat minder scherp. Uiteindelijk scoorde Thomas van der Zwaard tweemaal in vijf minuten en stond er na ruim een kwartier 4-0 op het scorebord. Ook Joëlle Heil was trefzeker  en met een 6-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust vond Helios in de tweede helft als eerste de korf. Maar hierna scoorden achtereenvolgens Eric Spaargaren, Van der Zwaard tweemaal en Verburg (mooie doorloopbal) waarna VZOD/FIQAS op een comfortabele 10-3 voorsprong stond. Helemaal gespeeld was de wedstrijd toch nog niet. De bezoekers uit Castricum profiteerden van minder scherp verdedigen en kwamen langzaam terug van de grote achterstand. Uiteindelijk was de marge ruim genoeg voor de winst en floot de scheidsrechter af bij 12-7.

Aanstaande zaterdag mag de ploeg om 15.30 uur aantreden tegen Furore in Assendelft.