Motorgeweld op bedrijventerrein

Dit weekend hoorde je de wijde omgeving het geluid van brullende en snerpende motoren. Het was weer tijd voor het motorenevenement van Stichting HiBRA met zaterdagavond de Drie uur van Aalsmeer en zondagmiddag races in verschillende categorieën. In en rond de Lakenblekenstraat kon het publiek genieten van het motorgeweld. In de avondronde deed zich een ongeval voor waarbij twee motoren en een toeschouwer betrokken waren.

Het evenement is inmiddels een traditie in Aalsmeer en staan op de kaart bij de landelijke organisatoren van klassieke demonstratieraces. Het Aalsmeerse team HiBRA 3 met Aart Jan van Erkel en Arjan Gordijn wist de eerste prijs in de wacht te slepen tijdens de Drie uur van Aalsmeer. Zondag wist HiBRA-rijder Henk van den Beukel de hoogste podiumplek te behalen in de 50 tot 125 cc klasse. 

Zijspannen veel bekijks
Maar het massaal toegestroomde publiek zag nog veel meer moois voorbij schieten. Motoren in de 250 cc, 350 cc, 500 cc en 750 cc klassen raceten door de straten van het bedrijventerrein. En vooral de zijspannen trokken veel bekijks.

Het had weinig gescheeld of het motoren evenement werd niet gehouden. Er was van tevoren veel ‘gedoe’ met vergunningen en regels. De eisen werden strenger en de organisatie werd er moedeloos van. Ze zijn echter blij dat ze Aalsmeer toch hebben kunnen laten genieten van al het motorgeweld.

Vodka als pleister op de wond
Net na tien uur in de avond 'tikten' tijdens een rit twee motorrijders elkaar aan waarbij een 41-jarige coureur uit Oss ten val kwam en tegen een dranghek aanschoof. Dat hek viel vervolgens tegen een 39-jarige toeschouwer die daarna klaagde over hevige buikpijn. Het aanwezige EHBO-team keek de man na. Hij bleek een genkneusde rib te hebben opgelopen. De twee coureurs kwamen er met lichtere verwondingen vanaf. Als pleister op de wond kreeg de gehavende toeschouwer een fles Vodka van de organisatie. 

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto's zijspannen: Desiree Vreken. Foto midden: winnaar 50-125 cc klasse Henk van den Beukel (foto HiBRA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin