Moeizaam scorend VZOD opnieuw onderuit tegen Madjoe

De laatste veldwedstrijd die de korfballers van VZOD dit jaar speelden was zaterdag tegen Madjoe. De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging ruimschoots verloren. Thuis aan de winderige Wim Kandreef kon het jonge team van trainer/coach Frank Dankelman in de return laten zien dat het zich inmiddels ontwikkeld heeft. Desondanks ging de wedstrijd met 5-11 verloren. 

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, maar werd uiteindelijk de openingstreffer gescoord via een strafworp van Madjoe. VZOD/FIQAS ging ijverig op zoek naar de goal, maar ontbeerde overtuiging en fortuin in de afwerking. Koploper Madjoe was aanvallend echt niet zoveel beter dan de Kudelstaarters, maar de goals vielen bij hen wel. Zo stond er na een kwartier, niet geheel overeenkomstig het spelbeeld, een 0-4 op het scorebord.

Lek niet boven
Hoewel Madjoe bepaald geen sterrenensemble is, bleef VZOD/FIQAS tegen die hatelijke nul aankijken. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Frank te Riele die een strafworp benutte: 1-4. Het aanvallende lek was hiermee nog niet boven, want Madjoe zette er twee treffers tegenover alvorens Ter Riele zijn tweede strafworp miste.

Geen wonderploeg
In de laatste minuut vóór rust was het uiteindelijk Laura Viet die voor VZOD/FIQAS van afstand de eerste veldgoal liet aantekenen.  
Na rust zou je dan een getergd VZOD/FIQAS verwachten want een wonderploeg was Madjoe allerminst. De vier goals verschil waren best overbrugbaar. Maar behalve aanvallend lieten de blauw/zwarten zich verdedigend ook niet van hun sterkste kant zien.

Madjoe liep verder uit naar 2-9 toen trainer/coach Frank Dankelman ingreep. Hij bracht met nog twintig minuten te spelen in één vak Mirjam Vermeulen, Thomas van de Zwaard en Eric Spaargaren in. In de hoop dat zij het tij nog konden keren of in  ieder geval nieuwe energie konden brengen. VZOD/FIQAS toonde hierna wel wat meer de tanden, maar doorbijten zat er niet in.

Dol schoot met scherp
Toch volgde er nog even een oprisping dankzij de 19-jarige Esther Dol. Eerst wist zij met een vrije bal 3-10 te maken waarna ze korte tijd later opnieuw met scherp schoot: 4-10. Twee treffers direct achter elkaar. Het was leuk voor de nog jeugdige Dol en voor de statistiek maar meer zat er ook niet in voor de Kudelstaarters.

Tekst en foto's VZOD

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin