Minivoetbal dag 4: zonovergoten afvalrace

(Bevat filmpje) Het was een prachtige zonnige avond op de velden aan de Wim Kandreef in Kudelstaart. De kinderen, hun coaches, ouders, leerkrachten en fans waren weer in zeer grote getalen naar het Minivoetbaltoernooi gekomen voor wederom spannende wedstrijden tussen de verschillende schoolteams.

Gisterenavond werden de laatste voorrondes gespeeld. Het was er dus op of onder voor de kinderen. Het leverde heel wat verdrietige, maar natuurlijk ook blije koppies op. Troost voor de verliezers was toch wel de coole zwarte zonnebrillen die iedere speler mee naar huis kreeg. 

Knikkende knietjes
De meiden van de groepen 5 en 6 gingen de afvalstrijd met elkaar aan en ook bij de jongens uit de groepen 7 en 8 werd beslist wie er vrijdagavond in de finales uit zouden komen.

De jongste meisjes gingen nog weleens met knikkende knietjes het veld op wanneer ze hun tegenstander uit een groep hoger en een kop groter zagen aankomen. Ze kwamen soms wat beteuterd het veld af, maar aangemoedigd door hun coaches vastberaden om volgend jaar weer mee te doen als ze in groep 6 zitten.

Soepeltjes
Volgens de organisatie is ook deze avond weer soepeltjes verlopen. De scheidsrechters deden hun uiterste best om de strijd op de velden in goede banen te leiden en de runners en wedstrijdleiding zorgden ervoor dat de beste twee teams uit iedere poule de kwart finales konden spelen.

Die wedstrijden lieten even op zich wachten, omdat alles goed nageteld moest worden. Maar door het mooie weer was het geen straf om even te wachten. En de kinderen vermaakten zich prima op en rond de velden of in de speeltuin.

Rond negen uur werd de vierde avond afgesloten en konden de finalisten zich op gaan maken voor spannende wedstrijden van vrijdagavond.

Lees hier wie de finales hebben bereikt. 

Foto's Ilse Zethof en film Jasper Leegwater en Klaas Leegwater (zie ook de gallery onder de advertentie)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel