Minivoetbal dag 2: Bonte outfits bij ‘Ladiesday’

(Bevat filmpje) De tweede dag Minivoetbal zit er ook weer op. Gisteravond waren het de dames die de kleine veldjes in beslag namen. De jongens van de groepen zeven en acht speelden hun wedstrijden op de grote velden. Voor het verslag richtte AalsmeerVandaag zich echter op de meisjes die in veel gevallen vrolijk gekleurd naar het sportcomplex van RKDES waren gekomen.
 
Extra kijkplezier
“Voetbal is best leuk maar we willen er natuurlijk wel leuk uitzien,” moeten veel deelnemers gedacht hebben. En dus werden de bonte sokken, broeken, schoenen en maillots uit de kast gehaald. Aan het schoolshirt werd uiteraard niet getornd. Dat moest uniform zijn.
 
Of het de spelers hielp een goede prestatie neer te zetten? Daar waren de deskundigen het niet over eens. Het zorgde wel voor extra kijkplezier en dat was ook wat waard.
 
Hoewel het weer nog steeds niet lekker wil meewerken hoefden de paraplu's gisteravond niet opgestoken te worden. Er waaide wel een straffe wind die het waterkoud maakte op de RKDES-velden.
 
Blij met scheidsrechters
Belinda Buskermolen, mede verantwoordleijk voor de organisatie, is tot nu toe tevreden over het verloop van het toernooi. “We zijn vooral blij dat we voldoende scheidsrechters hebben,” zegt ze, “we hebben er toch zo'n dertig per wedstrijddag nodig. De meesten zijn uit onze eigen jeugdafdeling van RKDES afkomstig, maar we hebben er ook van FC Aalsmeer aangeboden gekregen. Zonder deze jonge scheidsrechters zou het toernooi moeilijk te organiseren zijn. We zijn ze dus erg dankbaar.”
 
Vandaag is het een extra lange toernooidag. Om 13:00 uur begint het voor de groepen drie en vier, in de avond volgen de beslissingen in de poules voor de groepen vijf tot en met acht.
 
Klik hier voor het videoverslag van maandag
 
Foto: het meisjesteam van De Wegwijzer was een van de opvallendste geklede teams. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery) Film Jasper Leegwater.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel