Michael Buskermolen stopt na kwarteeuw AZ

'Mister AZ' wordt hij genoemd. Dit omdat er in de historie van de club nooit een speler is geweest die meer wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld dan hij. Maar Michael Buskermolen vertrekt bij de Alkmaarders, de club waaraan de Kudelstaarter sinds 1990 verbonden is. In zijn jonge jaren voetbalde hij bij RKDES.
 
Sinds 2006 is Buskermolen jeugdtrainer bij de Alkmaarders. Daarvoor kwam hij als speler maar liefst 15 seizoenen uit in de hoofmacht, een unicum in het moderne profvoetbal. Hij speelde 470 officiële duels waarin hij 67 keer scoorde.Toen hij onder trainer Louis van Gaal niet meer aan spelen toekwam, richtte hij zich op het trainersvak. Daar komt aan het einde van dit seizoen ook een eind aan. Op verzoek van Buskermolen zelf, die op de website van AZ aangeeft toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.
 
Uitdagingen
Directeur Voetbalzaken Ernest Stewart is Buskermolen dankbaar voor zijn inzet. “Eerst was hij als speler belangrijk voor de club, daarna heeft hij jarenlang bijgedragen aan de ontwikkeling van onze talenten. We wensen hem veel succes bij de nieuwe uitdagingen die de komende jaren op zijn pad komen,” aldus Stewart op de AZ-website.
 
Welke nieuwe wegen de 43-jarige Buskermolen inslaat is nog niet bekend.
 
Foto: Buskermolen op 't Lood, het trainingscomplex van AZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel