Menno Koolhaas wint Bosbaantriathlon

De laatste wedstrijd van dit seizoen voor de Oceanus jeugd en junioren is een feit. Afgelopen zaterdag mochten vele atleten van het Oceanus Triathlon Team naar de Bosbaan. Het kleurde paars op het circuit.

Junior Menno Koolhaas, uitkomend voor het Nationaal Training Centrum, won de Bosbaantriathlon bij de senioren. Hij wist deze laatste wedstrijd binnen het uur te winnen met een tijd van 59.13 minuten. Waarbij hij 750 meter moest zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer moest lopen.

Jeugd en junioren
Er waren twee categorieën: jeugd 10 t/m 15 jaar waarbij zeven atleten meededen uit Aalsmeer. Zij legden een afstand af van 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen.

De beste jongen van Oceanus was Vincent van Dijk, die als achtste over de finish ging met een tijd van 40.47 minuten. Bij de meisjes behaalde Thara Kleijberg met een tijd van 47.44 minuten de tiende plaats.

Daarna was het de beurt aan de junioren. De talenten Niek Heldoorn, Bart Sommeling en Davy Heijsteeg wisten zich goed staande te houden bij de nationale top vanuit de Nationale Trainings Centrum. Het werd een spannende strijd waarbij Niek Heldoorn de eerste plaats wist te bemachtigen met een tijd van 1.02.59 uur.

Senioren
Ook de senioren kwamen aan de start die dag. Oceanus-dame Zuzana Sasovova wist een twaalfde plek te veroveren. De 19-jarige Menno Koolhaas liet een prima prestatie zien en won de wedstrijd.

De opleidingsvereninging Oceanus Triathlon Team staat voor: “Genieten van Duursportprestaties op ieder niveau”, dus ben je geïnteresseerd en ben je tussen de 8 en 70 jaar neem dan contact met op met Oceanus via de website.

Foto's: strijd bij de heren en twee jeugdige atleten na afloop van hun laatste seizoenswedstrijd met medaille (foto's Oceanus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel