Meer dan 300 springers bij Flowercup

Nog twee weken duurt het voordat Aalsmeer weer kan genieten van het springspektakel van de Flowercup. Een van 's werelds grootste trampolinespringtoernooien vindt voor de 22e keer plaats in De Bloemhof. Deelnemers uit diverse landen zullen op zaterdag 18 maart in Aalsmeer hun kunsten vertonen.

Aan deze editie van de Aalsmeer Flower Cup zullen dit jaar opnieuw meer dan 300 trampolinespringers deelnemen. Ze komen onder meer uit Canada, de Verenigde Staten, Argentinië en vele Europese landen. Daarmee is de Aalsmeer Flower Cup een van de grootste trampolinewedstrijden in zijn soort.
 
Kampioenen
Enkele juniorenkampioenen uit de vorige editie zullen dit jaar in de seniorenklasse proberen hun titel te verdedigen. Nederlands Kampioenen Jimmy Demmers (heren) en Pascal Wiebering (dames) zijn aanwezig op het toernooi. Ook de Nederlandse Olympisch Test Event-deelnemer Bo Bet, die vorige editie nog het zilver greep, zal weer een gooi doen naar de medailles. Naast alle toppers verschijnen er ook een hoop jonge talenten op het toernooi, die zich voor het eerst kunnen meten met de mondiale top.
 
Nieuwe puntentelling
In het jaar na de Olympische Spelen gaat er altijd een nieuwe puntentelling in. Deze cyclus zal er voor het eerst een aparte score zijn voor de verplaatsing op de trampoline, wat volgens de kenners een heel nieuwe dimensie aan het trampolinespringen geeft. De Aalsmeer Flower Cup is voor veel springers het eerste toernooi waarop zij te maken krijgen met deze nieuwe puntentelling. Dit maakt de Flower Cup een belangrijk meetmoment voor veel topsporters.

De kwalificaties worden op 18 maart gehouden van 9.30 – 18.00 uur. De finales volgen ’s avonds vanaf 19.30. Toegangskaarten kosten 7,50 per persoon, kinderen onder de 15 en 65plussers betalen 5,=

Foto: een deelnemer aan de vorige editie van de Flowercup twee jaar geleden. (Foto archief AV)

(advertentie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin