Meedoen aan Poeloversteek kan weer

Door: redactie. De ‘egendarische’ zes kilometer lange zwemtocht van Leimuiden naar Aalsmeer vindt dit jaar plaats op woensdagavond 29 juni 2022. De start is om 19.00 uur bij jachthaven Kempers Watersport in Leimuiden. De finish is op het Surfeiland.

Naast zes, is er ook een halve afstand die gezwommen kan worden. De deelnemers hiervan worden met een boot van de organisatie vanaf de jachthaven in Leimuiden naar het startpunt gebracht om vanaf daar hun tocht te starten. Daarnaast is er de 750 meter en de 1500 meter waarvoor kan worden ingeschreven. Deze prestatietochten worden vanaf het Surfeiland georganiseerd.

Wetsuit wordt aangeraden
Alle zwemmers zwemmen verplicht met een fel oranje of gele ‘veiligheids zwemboei’ en een fel gekleurde en genummerde badmuts op, zodat de deelnemers voor zowel organisatie als ook de recreatievaart goed te zien zijn. Het is voor de deelnemers aan te raden om met wetsuit te zwemmen als de watertemperatuur nog te koud is voor de anderhalf a tweeënhalf uur dat de zwemmers in het water liggen.

Voor de veiligheid van de zwemmers zullen er op de lange afstanden boten meevaren. Leden van kanovereniging Michiel de Ruyter uit Uithoorn houden de veiligheid van de deelnemers in de gaten. Deelnemers die in Leimuiden starten zullen vanaf het Surfeiland met een bus naar het startpunt gebracht worden.

Vanaf 20.00 uur zullen zwemmers van de korte afstanden finishen en afhankelijk van de wind zullen vlak voor 20.30 de eerste zwemmers van de lange afstanden aankomen. Aanmelden kan door middel van het inschrijfformulier in te vullen op Poeloversteek ZSC Oceanus. Let op: er is een maximum aantal deelnemers dus vol is vol.

Foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin