Medailleregen bij schoolatletiektoernooi

Verspringen, balwerpen, sprinten en 600 meter rennen. Ruim driehonderd kinderen van de meeste Aalsmeerse en Kudelstaartse basisscholen mochten hun talenten op deze onderdelen laten zien tijdens het schoolatletiektoernooi dat gisteren bij AVA Aalsmeer georganiseerd werd.

Voor de kinderen uit de groepen zes tot en met acht begon de dag goed met een voorzichtig zonnetje boven de atletiekbaan aan de Sportlaan. Zij mochten de atletiekdag openen en zetten mooie prestaties neer.

Slecht weer
’s Middags was het de beurt aan de ‘kleintjes’ en voor sommigen was het de eerste keer dat ze kennismaakten met de moeder van alle sporten. Dat de 600 meter rennen voor de meesten ‘pijn’ deed was dan ook wel te verklaren. Maar iedereen deed zijn best en de aanmoedigende ouders en leerkrachten konden trots zijn.

De vele vrijwilligers hadden de organisatie goed in handen. Het enige waar ze geen invloed op hadden was het weer. Beetje jammer was het dat het hard waaide en zeer jammer was het dat het lange tijd regende.  “We organiseren dit toernooi al meer dan tien jaar en het is de eerste keer dat het zo’n slecht weer is,” aldus AVA-trainer Jan-Pieter Baars.

Medailleregen
Aan het einde van de ochtend en middag was het tijd voor de medailleregen. De kinderen werden individueel beloond als ze eerste, tweede of derde geëindigd waren. Er komt ook een beker voor de best presterende school en deze wordt binnenkort uitgereikt bij de school zelf.

Ieder jaar raken veel kinderen enthousiast over de atletiek door het scholentoernooi. AVA Aalsmeer organiseert twee keer per week trainingen voor kinderen. Iedereen die geïnteresseerd is om op dinsdag- of donderdagavond een keertje mee te trainen is welkom. Meer informatie hierover is te vinden op de website van AVA Aalsmeer.

Alle uitslagen zijn hier terug te lezen.

Foto's: Ruim driehonderd basisschoolkinderen gingen de strijd met elkaar aan tijdens het schoolatletiektoernooi bij AVA (foto's Ilse Zethof) Zie ook de gallery (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel