Max Sadurski ‘best wel blij’ met vier overwinningen

De negenjarige karter Max Sadurski was afgelopen weekend bijzonder op dreef op het circuit van het Belgische Genk. Tijdens de eerste ronde van de BNL Kart Series reed de Kudelstaarter naar maar liefst vier overwinningen in de Rotax Max Micromax-klasse. Daarmee zorgde hij voor een grote dosis zelfvertrouwen voor de eerste ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy die binnenkort op hetzelfde circuit wordt gehouden.

“Ik ben best wel blij. Ik had het niet verwacht,” zei Max na afloop van zijn laatste race. Echt makkelijk was het niet geweest, vond hij. “Ik kon niet altijd van de jongens achter me wegrijden omdat ze elkaar opduwden. Maar in twee wedstrijden reed ik wel van ze weg. Eén keer spinden ze met elkaar en gingen ze eraf en had ik een goede start. En ook in de eerste race kon ik wegrijden.”

Een opvallend moment was Max’ inhaalactie tijdens de vierde race. Daarmee liet hij goed zien hoe sterk hij is als karter. “Ik werd ingehaald op het rechte stuk en ik pakte hem meteen weer terug omdat hij half verdedigde. Hij zat gewoon op het midden van de baan. Toen ik hem voorbij was, dacht ik niet veel. Ik ben nooit zo enthousiast tijdens het racen. Pas als ik over de finish kom was ik wel een beetje blij.”

Ook al stond er na vier wedstrijden vier keer P1 achter zijn naam, vindt Max dat het nog beter had gekund. “Ik heb niet alles gewonnen, want in de kwalificatie was ik twee keer derde. Dat was een beetje een teleurstelling.”

Veel zelfvertrouwen
Dit seizoen rijdt Max het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono en de Rotax Max Challenge Euro Trophy, het EK voor Rotax Max-rijders. Die laatste race is zijn volgende wedstrijd, ook op het circuit van Genk. Met het resultaat van afgelopen weekeinde op zak kijkt hij er reikhalzend naar uit. “Ik heb nu heel veel zelfvertrouwen. Ik hoop echt dat ik dan weer op het podium kan komen.”

Zijn teambaas Frank Schneider van F-J Motorsport sluit dat laatste niet uit, ondanks het hoge niveau van het EK. “Hij heeft er vandaag echt een spektakel van gemaakt. Max rijdt berekenend, maar als hij ingehaald wordt, schakelt hij om en kan hij twee meter later remmen en speelt-ie met zijn tegenstanders,” aldus Schneider. Op het EK zijn er volgens de teambaas meer snelle tegenstanders. “Dan verwacht ik dat hij bijschakelt. Ik weet niet precies wat ik ervan kan verwachten. Ik hoop dat er een paar snelle buitenlandse jongens komen, dat hij daar wat van kan leren.”

De beste eigenschap van zijn getalenteerde rijder is volgens hem dat Max niet opgeeft en maar blijft doorgaan. “Ik voorzie een mooie toekomst voor hem.”

Tekst Blatter Media, foto’s Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel