Lucky Ajax goed voor mooie opbrengst

Het waren woensdagavond uitstekende omstandigheden waaronder de voetballers van FC Aalsmeer mochten aantreden tegen ‘Lucky Ajax’. De wedstrijd was een initiatief van Rob en Wendy Joore om geld in te zamelen voor de stichting Roparun. In slechts drie weken tijd kregen ze het voor elkaar de wedstrijd de te organiseren. Dankzij de massale opkomst van ruim duizend man publiek, kon er een mooi bedrag worden bijgeschreven. Dat FC Aalsmeer met 5-1 won was leuk voor de statistieken.
 
Het was een bont gezelschap van oud-Ajax spelers dat naar de Beethovenlaan was gekomen. Er waren bekende namen bij als John Bosman, Kenneth Perez, Olaf Lindenbergh, Simon Tahamata, Dick Schoenaker en Sjaak Swart. Aangevuld met Kevin Bobson, Tarik Oulida, Danny Muller, Dennis Gerritsen, Yannis Anastasiou, Glenn Helder en keeper Stephan Veenboer stond er een heel elftal ‘vergane glorie’ op het veld.
 
Sjaak Swart Zekerheidje
Aangezien het gelegenheidsteam kan putten ut zo’n 60 oud-Ajacieden, is het altijd de vraag wie er komen opdraven. Een zekerheidje in het team is Sjaak Swart. Het 78-jarige (!) clubicoon liet zien dat hij nog steeds een heel aardig balletje kan trappen.
 
Erg ‘lucky’ was oud-Ajax niet. Of ze troffen het niet met de tegenstand van de twee verschillende teams van FC Aalsmeer. Voor de rust was het de zondagafdeling die de basis legde voor de overwinning. Mark Schut (twee keer) Joost van der Zwaard en Damian Lisiecky zorgden voor vier treffers. Kenneth Pérez passeerde Stefan van Halm namens Ajax. In de tweede helft was het FCAalsmeer zaterdag dat nog één keer het net vond dankzij Michal Cokon.
 
Het was voor Lucky Ajax de eerste keer in anderhalf jaar tijd dat er weer eens een wedstrijd verloren werd.
 
Grote winnaar
De grote winnaar was echter Roparun. De stichting ziet naar verwachting zo’n 7000 euro bijgeschreven worden om mensen met kanker waardevolle dagen te bezorgen. Volgens Wendy Joore was dit slechts een van de acties die voor de stichting georganiseerd wordt. “Met een team van 24 mensen doen we op 14 mei vanuit Feadship mee aan de Roparun. Voor deze estafette van Parijs naar Rotterdam laten we ons als team sponsoren. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben we onder meer nog een loterij en een veiling op de agenda staan,” aldus Joore.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel