Lions thuis heer en meester tegen FIQAS Aalsmeer

De eerste klap had een daalder waard kunnen zijn, en de perfecte seizoenstart in de BeNe League. Met die instelling gingen de Aalsmeerse handballers ongetwijfeld naar Limburg voor het duel tegen met afstand de beste ploeg van Nederland. Zo van: je weet maar nooit. Maar het was Lions dat zaterdag in de eerste speelronde de toon zette zoals het wilde. FIQAS Aalsmeer was geen partij voor de Limburgers en verloor kansloos met 33-25.

Al na een minuut of tien spraken de cijfers boekdelen: 6-1. Als Aalsmeer al kansen kreeg, werden die niet benut. Via Wai Wong, Samir Benghanem en Kevin Hooijman, nieuw dit jaar, kwam de stand op 8-5. Maar vervolgens liep Lions weer uit en konden de teams bij 15-9 gaan rusten.

Gedreven
In de tweede felft begon FIQAS gedreven en kwam het snel terug tot 15-12. Voor alle zekerheid stelde Lions toen maar orde op zaken en vergrootte het de marge naar 20-12. De wedstrijd was gespeeld, ook al gaven de Aalsmeerders de moed niet op. Verder dan het verschil verkleinen tot 5 punten kwamen ze echter niet. Topscorers aan Aalsmeerse kant waren Benghanem en Robin Boomhouwer met elk 5 treffers.

Zaterdag speelt FIQAS thuis in de Bloemhof (aanvang 19.15 uur), tegen het Belgische KV Sasja, dat zaterdag net als de Aalsmeerders tegen een stevig verlies aanliep.

Bron: Marjon Labordus/HV FIQAS Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin