Lijfsbehoud VZOD na wonderbaarlijke ontsnapping

Doelpoging van VZOD aan het begin van de wedstrijd (Foto: VZOD)

Door: redactie. Alles viel op de laatste zaalspeeldag op zijn plaats voor VZOD/FIQAS. Na een zenuwslopende wedstrijd en afwachten wat de concurrentie had gedaan, werd duidelijk dat de Kudelstaarters ook volgend zaalseizoen in de tweede klasse uitkomen.

Wat de ploeg zaterdag voor lijfsbehoud in elk geval te wachten stond was zelf winnen van het Vlaardingse Twist. Dat was geen kat in het bakkie want de heenwedstrijd werd twee maanden geleden met 18-13 nog ruim verloren.

Voor de supporters was het zaterdagmiddag onmogelijk te voorspellen wie bij deze wedstrijd aan het langste eind zou trekken. Het was voortdurend stuivertje wisselen in de gelijkopgaande partij. Met een ruststand van 9-9 werden de kleedkamers opgezocht. Ook in deel twee bleef het ongekend spannend en ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Met een 14-13 voorsprong voor VZOD gingen beide teams de laatste acht minuten in. Daarin was de spanning om te snijden maar beide teams scoorden niet meer waarna de spelers van VZOD elkaar juichend en vooral opgelucht in de armen vielen.

Het was nog even afwachten of er niet te vroeg gejuicht werd omdat de uitslagen van concurrerende ploegen NIO en Dijkvogels nog niet binnen waren. Toen die gunstig uitpakten, en NIO het kind van de rekening bleek, kon er echt feest gevierd worden. Handhaving op doelsaldo in de tweede klasse was een feit. De feestvreugde werd in de kantine van de Proosdijhal nog groter toen bleek dat het tweede team van VZOD promotie had afgedwongen naar de reserve derde klasse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel