Lekker weer: ruim 200 Westeinderloop-deelnemers

Het mooie weer bracht veel lopers aan de start van de Westeinderloop 2014. Meer dan tweehonderd dames en heren liepen om het hardst op de afstanden van vijf en tien kilometer.

De start was bij Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA) aan de Sportlaan. De routes lieten een mooi stukje Aalsmeer zien. De tien kilometer ging, hoe kan het ook anders, deels langs de Westeinderplassen. De jaarlijkse hardloopwedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Westeinder Adviesgroep en vrijwilligers van AVA.

Kidsrun
Om half elf gingen ruim vijftig kinderen tot twaalf jaar van start. Zij liepen een kidsrun van één kilometer op de baan van de atletiekvereniging. Zowel bij de meiden als de jongens domineerden de leden van AVA. Naomi Verhoef werd eerste, Rachel Aarsen tweede en Nienke van Dok finishte als derde. Bij de jongens was het podium voor Dylan Cordes, gevolgd door Gregory ’t Hoen en Milan Biesheuvel met een derde plaats. Alle kinderen ging naar huis met een mooie herinnering.

Uitslagen
Bij de dames werd de Kudelstaartse Vera Brugman eerste op de vijf kilometer en bij de mannen gaf AVA-talent Corné Timmer de rest het nakijken.

De bikkels van de tien kilometer konden zich inschrijven voor de ‘normale’ seniorencategorie en de 45+-categorie. Opvallend was dat bij de ‘oudere’ heren betere tijden gelopen werden.

De tien kilometer dames werd gewonnen door Ingeborg Couvee en bij de dames 45+ eindigde Mirjam Colijn als eerste. De mannen liepen snelle tijden en Eric Scheers uit Duivendrecht bereikte als eerste de finishlijn met een tijd van 36 minuten en 53 seconden. Harry de Boer uit Noorden liep 47 seconden sneller in de 45+-categorie.

Meer uitslagen zijn hier terug te vinden.

Foto's: Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin