Laatste kans op nacompetitie voor FC Aalsmeer

Wordt het zaterdag blijdschap of balen voor de FC..? (Foto: Ton van Eenennaam)

Door: Fred Ottenhof. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Montfoort SV ’19 is zaterdag voldoende voor het behalen van de zo begeerde nacompetitie.

Het lijkt zo makkelijk, winnen om daarmee De Jodan Boys voor te blijven, want dat is de opdracht van FC Aalsmeer. Maar makkelijk gaat dat niet worden, tegenstander Montfoort heeft er alle belang bij om de drie punten binnen te halen om daarmee de nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen. Het gaat dus een zeer zware klus worden voor het team van trainer Verdonkschot.

Lang zag het naar uit dat FC Aalsmeer mee zou doen om het kampioenschap en daar waren zij niet de enige in. Maar liefst vijf clubs droomden van de titel. Dezelfde vijf leden net als FC Aalsmeer onverwacht puntverlies zodat met nog één wedstrijd te spelen de onderlinge verschillen nog steeds minimaal zijn alhoewel Zuidvogels de titel bijna niet meer kan ontgaan.

Het kampioenschap is voor FC Aalsmeer niet meer haalbaar maar de nacompetitie ligt voor het grijpen. Winnen van Montfoort SV en daarmee het behalen van de nacompetitie zou de kers op de taart van een fantastisch seizoen zijn, want dat was het ondanks wat onnodige nederlagen. Zoals eerder al vermeld zijn de laatste wedstrijden een zware bevalling voor FC Aalsmeer, het gaat niet meer zo makkelijk als in het begin van het seizoen waar de ploeg niet zelden zeer goed voetbal liet zien. Zaterdag heeft het elftal maar één opdracht en dat is winnen, zo nodig met slecht voetbal maar winnen moet het.

Montfoort SV ’19 is dus de tegenstander deze zaterdag. Het gaat lastig worden maar FC Aalsmeer is de betere ploeg en moet dat zaterdag dan ook maar laten zien. Het behalen van de nacompetitie geeft de club de kans om alsnog de vierde divisie te bereiken. De druk staat er vol op en veel zal afhangen van Luke Vahle, de spits en topscorer van FC Aalsmeer. Hij zal er alles voor over hebben om Aalsmeer naar de nacompetitie te schieten maar dat kan hij natuurlijk niet alleen, het hele team zal zaterdag een topprestatie moeten leveren om de punten binnen te slepen.

Tja, en wat kunnen wij, de supporters, nog betekenen voor FC Aalsmeer? We kunnen zaterdag alleen maar langs het veld staan om het elftal zo veel mogelijk te steunen, meer kunnen we niet doen. Ik vraag u dan ook met klem om met zoveel mogelijk mensen langs te komen. Neem iedereen mee die u kent, familie, vrienden en kennissen, het maakt niet uit wie. Dat is wat wij kunnen doen, massaal de club steunen om zo mogelijk het elftal naar de overwinning te schreeuwen.

De laatste competitiewedstrijd, die wilt u toch niet missen? Ik reken op u. Ik ga het elftal aanmoedigen en ga er van uit dat u dat samen met mij ook doet. Zaterdag tegen Montfoort SV ’19, vreugde en verdriet, het kan niet anders dan een spectaculaire wedstrijd worden en u kunt daarbij zijn. Tot zaterdag, half drie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin