Kwakelse buren klasse beter dan RKDES

Waar in Spakenburg dit weekend de klassieker tussen IJsselmeervogels en Spakenburg gespeeld werd, konden hier de voetballiefhebbers uitkijken naar de derby KDO-RKDES. De entourage was misschien iets minder spectaculair dan aan de oevers van het IJsselmeer, maar voor de ruim 200 toeschouwers werd er een enerverende en doelpuntrijke wedstrijd van gemaakt. KDO trok met 5-3 aan het langste eind.

In een grijs en somber decor werd de wedstrijd onderaan de dijk van de Vuurlijn afgewerkt. KDO startte voortvarend en liet RKDES alle hoeken van het veld zien. De thuisploeg speelde gretig en toonde duidelijk het verschil op de ranglijst aan. De Kwakelaars kwamen op voorsprong dankzij een penalty gegeven door een overtreding van Richard de Vries. Rick Kruit liet doelman Veldman kansloos. De 2-0 kwam op naam van uitblinker Joeri Stange.
 
Pechvogel
Zo vlak voor sinterklaas kreeg RKDES de aansluitingstreffer cadeau. Een terugspeelbal van Danny ten Hoope werd door KDO-keeper Peter Onderwater grandioos gemist waardoor de bal het lege doel in hobbelde. De hoop die RKDES daaruit putte duurde kort. KDO scoorde wederom via Kruit uit een penalty. Opnieuw veroorzaakt door pechvogel Richard de Vries die dit keer hands maakte.
 
Opmerkelijk genoeg hoefde de verdediger het veld niet te verlaten na twee overtredingen die met geel bestraft hadden kunnen worden. Sven Vlasman maakte het voor RKDES nog erger door vlak voor rust keeper Veldman met een kopbal te passeren.
 
Meer pit
RKDES begreep dat het met een 4-1 achterstand niets meer te verliezen had. Met Lennart Kok in het veld voor Ivo Lentjes kwam er meer pit in het spel van de Kudelstaarters. Dany Calmez werd binnen ‘de 16’ gevloerd en verdiende een penalty voor zijn ploeg. Jordy van Bourgogne schoot raak.
 
Alles of niets
Zes minuten voor tijd kwam de spanning weer helemaal terug toen ook Lennart Kok scoorde. Een prachtgoal van de invaller. Het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. Die kwam er niet. Door de ruimte die RKDES weggaf in een alles-of-niets-offensief maakte Joeri Stange er in de slotminuut 5-3 van.
 
Komende zondag speelt RKDES om 14 uur thuis tegen DSO.
 
Opstelling: Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Damian Veldman, Ivo Lentjes (46e min. Lennart Kok), Paul Verburg, Roy Endhoven, Dany Calmez (61e min. Jordy Bourgogne), Justin de Haan (71e min. Mischa van der Scheur), Maarten van Putten, Edwin van Maris, Daryl Haime.
 
Bron: Ad Verburg/Voetbal in Aalsmeer
 
(Foto's Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin