Kunnen handballers stijgende lijn vasthouden?

De handballers van FIQAS/Aalsmeer lijken weer in goeden doen. Na een gelijkspel tegen Kras/Volendam vorige week, werd zaterdag afgerekend met JMS/Hurry Up. Na een bloedstollend duel wist Aalsmeer in de laatste minuut de winst veilig te stellen: 27-26. Het is de vraag en tevens de hoop of die opwaartse lijn kan worden vast gehouden. Komend weekend speelt Aalsmeer twee wedstrijden, waarvan een echte kraker op zondagmiddag in De Bloemhof.

Het was afgelopen weekend een nuttige overwinning voor de Aalsmeerse ploeg die tijdelijk gecoacht wordt door Will Plugge en Peter Tier. Mogelijk dat oud-doelman Tier inspirerend werkt op de huidige sluitposten want met name Gaby Birjovanu speelde een dijk van een wedstrijd.

Veerkracht
Het was wat score betrof ‘stuivertje wisselen’ tussen de twee ploegen die zesde en achtste (Aalsmeer) staan in de BeNeLeague. Hurry Up
ging met een 12-14 voorsprong rusten en had hoop op een gunstig eindresultaat doordat de ploeg na rust zelfs uitliep naar 12-16.

Aalsmeer toonde echter veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. Een spannende fase leverde prachtige momenten en mooie treffers op, resulterend in de climax van de slotminuut waarin de junior van het team, Kevin Hooijman,  de winnende treffer produceerde.

Tribune leeg
De Aalsmeerse ploeg liet zien nog steeds te kunnen handballen en gaf de thuisblijvers ongelijk. Opmerkelijk dat de tribune de laatste tijd steeds leger loopt. Voor de club te hopen dat ook dit tij gekeerd wordt. Te beginnen met komende zondag als de Limburgse krachtpatsers van OCI/Lions op bezoek komen.

Druk weekend
Het wordt een druk weekend voor de handballers waarin ze geen hersteltijd wordt gegund. Zaterdagavond mag de ploeg eerst naar het Belgische Wezet om het tegen nummer zeven HC Visé BM op te nemen, om het twintig uur later de Limburgers, (nummer twee) lastig te gaan maken. Die wedstrijd begint om 15:00 uur en is tevens de laatste van dit kalenderjaar.