Kudelstaartse volwassenen meer laten bewegen

Volwassenen in Kudelstaart meer aan het bewegen krijgen. Dat is het uitdagende doel van Sportservice Haarlemmermeer. Tom Schutte, combinatiefunctionaris sport en buurtsportcoach jeugd en ouderen, vertelde er gisteravond over tijdens het wijkoverleg van de dorpsraad, waar het thema verkeer het hoogst op de agenda stond.

“Aalsmeer-Oost is moeilijk in beweging te krijgen, dus nu ga ik het in Kudelstaart proberen,” aldus de sportpromotor. Schutte is medeverantwoordelijk voor de Jeugdsportpas in Aalsmeer, die een succes is. Maar nu hoopt hij ook 18-plussers vaker aan het sporten te krijgen.

Ideeën welkom
Hij roept Kudelstaarters op om met ideeën te komen en gaat zelf ook op pad om te zien of er behoefte is bij ouders van schoolgaande kinderen. “Ik wil ouders op het schoolplein aanspreken of het ze leuk vinden om een uurtje mee te gaan sporten. Dat kan van alles zijn, als we maar bewegen.” Schutte heeft veelvuldig contact met sportverenigingen om samen dingen te gaan doen.

Een initiatief dat door de gemeente al is opgepakt is het ‘rondje Kudelstaart’. Een wandel- of hardloopronde van circa vijf kilometer door het dorp. Een aanwezige kwam met het idee om iets met het 777-jarige bestaan van Kudelstaart te gaan doen. “Een wandelclub met 777 stappen of iets dergelijks.”

Suggesties kunnen naar Tom Schutte gemaild worden. 

Foto: buurtsportcoach Tom Schutte (links) luistert naar de suggesties van Kudelstaarters tijdens het wijkoverleg van de dorpsraad. (foto Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel