Kudelstaarts schaatssucces in Groningen

Nienke van Dok en Sijmen Egberts van schaatstrainingsgroep VZOD reden hoge ogen tijdens het Nationaal Pupillen Toernooi dit weekend. In het Groningse Kardingen mochten zij als snelste pupillen in hun leeftijdscategorie van VZOD aan de start verschijnen van dit officieuze Nederland Kampioenschap. De beide schaatstalenten reden ver boven verwachting en namen zilver en goud mee naar huis.

Waar Nienke vorig jaar al succesvol brons haalde op het NPT hoopte ze ook dit jaar weer in de prijzen te kunnen rijden – al was de concurrentie een stuk groter en sterker geworden. Na de openingsafstand bleek het bijzonder spannend te gaan worden. Nienke werd vierde op die 500 meter met een nieuw persoonlijk record en alle dames in de top acht stonden dicht bij elkaar. De beslissing zou dan ook vallen op de afsluitende 700 meter. Nienke trok later in de middag alles uit kast en reed een sterke rit met een verbetering van haar persoonlijk record met ruim drie seconden. Het leverde haar een welverdiende zilveren medaille op in het eindklassement.

Klasse apart
In de jongste categorie, de jongens pupillen C liet Sijmen Egberts zien dat hij een klasse apart is. Zijn eerste optreden op een nationaal toernooi werd voor hem meteen goud. Dat Sijmen hard kon rijden dat wisten de insiders van de wedstrijden in Haarlem al langere tijd, maar dat hij ook op landelijk niveau bovenaan staat werd in Groningen duidelijk.

Met overmacht won Sijmen de openingsafstand van 500 meter in een tijd van 45.63 – hetgeen meteen een toernooirecord betekende. Met ook een sterke race tijdens de afsluitende 300 meter waar Sijmen nipt tweede werd, stelde hij de eindoverwinning in het Heren Pupillen C toernooi veilig.

30 jarig jubileum
Voor de schaatstrainingsgroep VZOD Kudelstaart die dit jaar haar 30-jarig jubileum viert betekent dit een bijzonder prestatie en een mooie aanmoediging voor de vele jonge schaatsers die bij de vereniging rijden. Meer informatie en foto´s op de website van Stg. VZOD.

foto: Nienke van Dok (links) met zilver en Sijmen Egberts behaalde goud (foto stg. VZOD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin