Kudelstaart van prut naar zand

Tijdens de Feestweek Kudelstaart 777 mocht ook een sportief onderdeel niet ontbreken. De Prutrace bij de opening van de Feestweek was al een spektakel, maar er werd ook fanatiek gestreden tijdens het beachvolleybaltoernooi zaterdagmiddag.

Maar liefst 24 teams gingen het zand in om tegen elkaar te strijden. Aan de hand van een goed in elkaar zittend schema kwamen alle teams tegen elkaar uit in vier poules. Uiteindelijk ging het team ‘No Surrender’ er met de medailles en de wisselbeker vandoor.

Oude garde en nieuwe gezichten
De weersvoorspellingen zagen er niet al te best uit, maar uiteindelijk zijn alle wedstrijden onder een stralend zonnetje gespeeld. Voor de spelers, maar zeker ook voor de vele toeschouwers was dit een plezierige bijkomstigheid, want het toernooi duurde van twaalf tot zes uur in de middag.

Oude bekenden
De organisatie van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi ligt altijd in handen van Carnavalsvereniging De Pretpeurders en dit jaar werd het tijdens de Feestweek Kudelstaart 777 georganiseerd. “We hebben nog nooit zoveel teams mogen verwelkomen,” aldus Ronald Stolwijk. “Er waren oude bekenden bij, maar ook een aantal nieuwe gezichten. Leuk is dat nu ook de kinderen van papa’s en mama’s die al jaren meedoen, teams formeren. Ze moesten dan wel zestien jaar en ouder zijn.”

Zand, zand, zand
Het is altijd een flinke klus om een dergelijk toernooi te organiseren. Vrijwilligers hebben er samen voor gezorgd dat er drie velden gemaakt werden met maar liefst negen vrachtwagens met zand. Honderdtwintig kuub zand is verdeeld op de parkeerplaats achter het Dorpshuis en na het toernooi ook weer opgeruimd. “Daar zijn we wel wat uurtjes mee zoet geweest, want ook het Dorpshuis moest zandvrij gemaakt worden.”

Maar volgens Ronald Stolwijk is het altijd dankbaar werk. “Veel mensen zijn naar me toegekomen om ons te bedanken en te melden dat alles goed verliep. Daar doe je het toch voor. Door de grootte van het toernooi kunnen we zelf niet meer meespelen, maar op deze manier genieten wij zelf ook.”

Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel