Krappe zege Aalsmeer bij start HandbalNL League

Vaidas Trainavicius springt hoog op en gaat scoren. De Kroaat Dragan Vrgoc van Hurry Up kan alleen toekijken

Door: Klaas Leegwater. Dit weekend zijn de handballers van Aalsmeer begonnen met de wedstrijden in de HandbalNL League. In een poule met zes teams spelen na tien duels de nummer één en twee in een ‘best of three’ voor de landsbeker. Titelhouder Aalsmeer startte zaterdagavond met een nipte overwinning op het Drentse Hurry Up. Na een 14-13 ruststand won de formatie van Bert Bouwer met 27-26. Bij de thuisclub maakte Tim Bottinga na een afwezigheid van acht weken schorsing zijn rentree.

Aalsmeer begon matig aan het thuisduel tegen Hurry Up dat in de afgelopen BENE-League competitie eindigde op de achtste plek en tweemaal door de bloemendorpers werd verslagen. Een derde verlies voor de ploeg uit Zwartemeer leek aanvankelijk niet in de maak, de thuisformatie keek na zeven minuten namelijk tegen een 4-1 achterstand aan. Pas tien minuten voor de pauze kwamen de Aalsmeerders met 9-9  langszij om op slag van rust voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong te komen (14-13).

Strakke worp
Na de onderbreking liep de thuisclub snel weg naar 20-15 maar kon nog geen beslissend gat slaan. Hurry Up toonde veerkracht, de selectie van trainer Joop Fiege (een rijk Aalsmeer-verleden) deed de tegenstander en de ongeveer honderd bezoekers in sporthal de Bloemhof verbazen door tien minuten voor tijd terug te komen tot 22-22. In de spannende slotfase besliste Destin van Dijk op 59.50 de wedstrijd met een strakke worp in de kruising (27-25), in de resterende tien seconden kwam Hurry Up nog een keer tot scoren.

Topscorer bij Aalsmeer werd Donny Vink met acht goals. Volgende week gaat het team van Bouwer op bezoek bij Volendam dat zaterdagavond knap twee punten pakte bij het Limburgse Bevo. Deelnemende ploegen in de HandbalNL League zijn Lions, Aalsmeer, Bevo, Volendam, Hurry-Up en Quintus.

Aalsmeer is titelhouder, vorig jaar veroverden de zwarthemden voor de derde keer op rij de landsbeker na winst op Lions in the best of three.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars.