Korfballers VZOD winnen streekderby

Zaterdag speelden de korfballers van VZOD een op voorhand aantrekkelijke streekderby tegen het Nieuw Vennepse KIOS. Goed en tactisch voorbereid en met een grote trouwe supportersschare begonnen ze aan de wedstrijd, die met 20 tegen 12 gewonnen werd.

Vanaf het begin zat VZOD goed in het spel en speelde met veel vertrouwen. Josine Verburg beet de spits af door te scoren, gevolgd door treffers van Bart Verheul en Donja Passies. Routinier Martijn Vervark knalde toen tweemaal in één minuut van exact dezelfde plek raak. De doelpuntenmachine van VZOD bleef gaan en er kwamen nog overtuigende treffers van Verheul, Passies, Vervark en Verburg.

Ongeslagen koploper
VZOD bleef zijn zaakjes zowel verdedigend als aanvallend goed voor elkaar hebben, alhoewel de glans van vóór de rust er wel af enigszins af was. De Kudelstaarters werden wat slordiger en dat gaf KIOS de gelegenheid om ook te laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen korfballen. De teams scoorden in de tweede helft om en om, maar ging met een riante voorsprong richting het einde.

VZOD is hiermee de ongeslagen koploper in de zaal met op afstand het beste doelsaldo. De Kudelstaarters scoren al vanaf het buitenseizoen over veel schijven makkelijk en heeft deze prima lijn in de zaal doorgetrokken. Ook aanstaande zaterdag weer een streekderby voor de VZOD'ers, tegen de nummer twee Atlantis om 16:45 uur in de Proosdijhal in Kudelstaart.