Korfballers VZOD winnen spannende strijd

Zaterdag mochten de korfballers van VZOD/FIQAS thuis aantreden tegen Oranje Nassau. Voor VZOD wederom een belangrijke pot om een langer verblijf in de tweede klasse veilig te stellen. Er werd door VZOD scherp aan de wedstrijd begonnen, maar toen de spelers van Oranje Nassau ontwaakt waren, werd het nog een erg spannende strijd. Martijn Vervark nam zijn verantwoordelijkheid en maakte van afstand de verlossende 13-11, dit betekent twee punten voor VZOD.

VZOD begon de eerste helft erg goed en stond snel 2-0 voor. Na bijna een kwartier spelen wist ook Oranje Nassau tot score te komen, 3-1. Eric Spaargaren had een snel antwoord en wist direct de 4-1 te maken. Na tweeëntwintig minuten spelen stond er een 6-1 voorsprong voor VZOD op het bord. Vanaf dat moment ging Oranje Nassau ook meedoen en begon te scoren, een 8-5 ruststand tot resultaat.

Spanning
Na rust stond de wind gunstiger voor VZOD, maar de ploeg kon hier niet van profiteren, de doelpunten vielen moeizaam. Na ruim twintig minuten in de tweede helft stond er slechts een 10-8 op het scorebord. Met nog acht minuten wist Alyssa te Riele de 11-8 te scoren, dit werd echter meteen ongedaan gemaakt door Oranje Nassau. De Amstelveners wilden de twee punten niet zomaar afstaan en wisten nog tweemaal te scoren, waardoor er een spannende 12-11 stand was. Diep in de tweede helft viel een afstandsschot van Martijn Vervark nog binnen waardoor de overwinning zeker was. Eindstand: 13-11.

Met deze belangrijke punten staat VZOD nu op de vijfde plaats. Maar het team is nog niet zeker van een langer verblijf in de tweede klasse. Hiervoor zullen de spelers in de laatste drie wedstrijden van het seizoen nog meerdere punten moeten pakken. Na een week rust is de volgende wedstrijd op 7 mei in Zaandam tegen ZKC’31 en, hoewel ZKC’31 al veilig is, belooft ook dit een spannende wedstrijd te worden.