Korfballers VZOD winnen laatste veldwedstrijd

Zaterdag stond voor de korfballers van VZOD/FIQAS de laatste veldwedstrijd van dit seizoen op het programma. De tegenstanders waren de Brabanders van VIOS uit Willemstad. Dat er weer eens ouderwets op echt gras gespeeld werd, was wel even wennen voor de Kudelstaartse ploeg. Ondanks dat werd er wel met 8-10 gewonnen.
 
Aanvoerster van de Kudelstaartse vereniging Alyssa te Riele bracht na drie minuten de 0-1 stand op het bord. Omdat VZOD toch problemen had met de natuurlijke ondergrond, kwam het Brabantse team weer op voorsprong. Toch  kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. VZOD zocht het in technisch spel, VIOS ging voor de meer fysieke aanpak waardoor de Kudelstaarters niet lekker in hun spel kwamen. Maar mede dankzij treffers van onder andere Chiel van Leeuwen en Eric Spaargaren stond het toch 4-5 met rust.
 
Opdracht
In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Maar VZOD kwam nooit echt los en de marge bleef klein. Hierdoor hield VIOS hoop op een goed resultaat en volhardde de ploeg in het fysieke spel. Belangrijkste opdracht was om twee punten uit Brabant mee te nemen naar Kudelstaart, geen blessures op te lopen en met een goed gevoel de eerste helft van de veldcompetitie af te sluiten. Aan deze doelstelling werd voldaan, bij het laatste fluitsignaal stond er 8-10 stand op het scorebord.
 
Zaal
De Kudelstaartse formatie eindigt de eerste helft van de veldcompetitie op een bijzonder nette tweede plaats met tien punten uit zeven wedstrijden.
 
Eerst volgt een weekje rust en daarna beginnen voor de korfballers de trainingen in de zaal. Op 12 november volgt de eerste competitiewedstrijd.
 
Foto: Eric Spaargaren verzilvert een strafworp vlak voor tijd. (Foto VZOD)

Bron: Peter te Riele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel