Korfballers VZOD winnen in Brabant van DSO

Na de overwinning van vorige week op KARBATJO ging de ploeg zaterdag richting Klundert in West-Brabant. Nu was DSO de tegenstander, vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. Net als vorige week was de start van VZOD/FIQAS niet geweldig, maar na een veel betere tweede helft werd er ogenschijnlijk makkelijk gewonnen door de Kudelstaarters. Eindstand: 10-19

In de beginfase tastten de ploegen elkaar af, dit resulteerde in een 2-2 tussenstand. Deze wedstrijd kende een heugelijk feit voor de familie Van Leeuwen, vanwege het debuut van Hein die samen met broer Chiel in et veld stond.

Verschil
Wouter Vermeulen en te Riele brachten de Kudelstaartse korfballers aan de leiding: 2-4, maar deze voorsprong werd snel teniet gedaan. Eigenlijk had VZOD in de eerste helft al het verschil moeten maken, maar het lukte het team maar niet. Toch liet VZOD zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om vóór rust afstand te nemen, 6-8.

Scoringsdrift
Vlak na de rust kwam DSO pittig uit de startblokken. De Brabanders knokten zich weer naast de Kudelstaarters. Toch zette VZOD de knop om. Een ware scoringsdrift ontstond in het team. VZOD ging erop en erover. Mara liefst acht doelpunten achter elkaar, van Chiel van Leeuwen, Alyssa te Riele, Hanna Viet, Dineke Westerhof, Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld. Dit was de genadeklap, 9-17 op de borden. De Kudelstaarters speelden de wedstrijd simpel uit, met een eindstand van 10-19.

Aanstaande zaterdag speelt VZOD opnieuw uit, om 15.30 uur tegen Nexus in Schiedam.