Korfballers VZOD verliezen nipt

Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor VZOD/FIQAS. Bij winst was een langer verblijf in de tweede klasse zo goed als zeker. Maar het geluk was niet aan Kudelstaartse kant, er werd nipt verloren met 16-17. Dat betekent dus knokken de komende wedstrijden.
TRIAZ uit Amsterdam kwam op bezoek in de Proosdijhal. Deze ploeg stond gedeeld vijfde met VZOD, dus beloofde het een spannende strijd te worden.

VZOD was in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij en nam een overtuigende 5-1 voorsprong. Er werden ook de nodige kansen gemist. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers uit Amsterdam langzaam beter in de wedstrijd en kropen steeds dichterbij. Na het eerste bedrijf stond er een stand van 10-8 op het scorebord.

TRIAZ beter
Na de rust nam TRIAZ duidelijk het initiatief over van de thuisploeg. Binnen drie minuten hadden zij de achterstand omgezet in een 10-11 voorsprong. Dit was een tegenslag voor de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, maar toch kwam TRIAZ op een 14-16 voorsprong.

Coach Frits Visser wisselde twee keer om zo de aansluiting te forceren. TRIAZ bracht echter de marge op drie doelpunten en de wedstijd leek gespeeld. Maar VZOD gaf zich niet  zomaar gewonnen, via doelpunten van Josine Verburg en Martijn Vervark leek er nog wat mogelijk. Maar de thuisploeg had geen geluk en het duel eindigde in 16-17.