Korfballers VZOD toch onderuit ondanks knappe inhaalrace

Na de moeizame overwinning tegen Madjoe van vorige week reisde VZOD/FIQAS afgelopen weekend af naar Delft om het op te nemen tegen Paal Centraal. Het werd een allesbehalve saaie wedstrijd. Een matig begin, een spannende inhaalrace en een uiteindelijke nipte 17-16 nederlaag voor VZOD. 
 
Mooie start
VZOD begon scherp, dat uitte zich vrije snel in een 0-2 voorsprong door twee mooie schoten van Alyssa te Riele en Wouter Vermeulen. Door slechte passing en slappe schoten van VZOD kreeg Paal Centraal kans na kans om aan te vallen. VZOD kon niet mee in het fysieke spel van de Delftse ploeg die een 13-7 voorsprong de pauze in nam. 
 
Comeback
Na de hervatting zorgde Alyssa te Riele voor de openingstreffer van de tweede helft. Het vervolg bleek voor Paal Centraal, die drie keer achtereen scoorde. Coach Loef wisselde gelijk en liet Paul te Riele, Anika van Os en Thomas van der Zwaard het veld inkomen. De tactische aanpassingen zorgden er wel voor dat het team steeds meer grip kreeg op de wedstrijd. Een comeback leek in de maak en VZOD trof zes achtereenvolgende keren de korf, maar het bleek nét niet genoeg. Paal Centraal won met één treffer verschil en stuurde VZOD met lege handen terug richting Kudelstaart.
 
Volgende week moet VZOD om 15:30 thuis aantreden tegen Twist, door winst op Nexus de nieuwe koploper in deze competitie.
 
Foto: Thomas van der Zwaard (8) weer terug in het veld (Foto VZOD)
 
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel