Korfballers te laat bij de les

Dat de ploeg veerkracht toonde en de tweede helft tegen GKV wist te winnen, was een schrale troost voor de korfballers van VZOD/FIQAS. De 11-10 opgeteld bij de 4-11 ruststand, bracht alsnog een negatieve score op het bord.

Dat het Haagse GKV een sterke opponent was, dat wisten ze in Kudelstaart drommels goed. Een week eerder was dreumes Luno met 26-6 genadeloos in de hoek gezet. VZOD, zelf ook geen hoogvlieger in de tweede klasse, begon desondanks vol goede moed aan de wedstrijd.

Korfballes
Tot aan de 3-3 ging het aardig gelijk op tussen de twee ploegen. Daarna nam GKV echter het heft in handen en kreeg de thuisploeg korfballes. De ene na de andere treffer vloog de blauw-zwarten om de oren en in de korf. Tijd om op adem te komen was er niet. GKV probeerde de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen, hetgeen aardig lukte. Na de 3-3 wist VZOD nog slechts één keer zelf te scoren tegen acht van de tegenstander.

In de tweede helft kwam VZOD beter uit de startblokken en kon het fysieke spel van GKV goed worden bijgehouden. Dat was ook zichtbaar op het scorebord waar het verschil steeds iets kleiner werd.

Hoewel er meer tegenstand werd geboden dan in de eerste helft wist GKV telkens minimaal vijf punten voorsprong te houden op de thuisploeg. De wedstrijd eindigde in een 15-21 nederlaag. Daardoor is VZOD na twee wedstrijden nog steeds puntloos en staat het op de voorlaatste plaats.

Komende zaterdag speelt VZOD uit tegen Triaz.