Korfballers met punten en blessures terug uit Alkmaar

VZOD lijkt een klasse te groot voor de huidige zaalcompetitie. Zonder puntverlies staan de Kudelstaartse korfballers aan kop. Ook van het Alkmaarse DSO werd zaterdag ruim gewonnen. Met 15-24 werden er opnieuw maximale winstpunten aan het totaal toegevoegd. Bijzonder was dat alle basisspelers van VZOD tot score kwamen. Minpuntje was dat de thuisclub vaak over de schreef ging op het fysieke vlak. Thomas van der Zwaard en Eric Spaargaren keerden met blessures terug uit Alkmaar.

Het in de onderste regionen verkerende DSO laat vaak in het laatste gedeelte van de wedstrijd steekjes vallen, wisten de Kudelstaarters. Dat bleek zaterdag ook wel. Van 11-16 liep VZOD uit naar 11-20. Maar ook in het begin was duidelijk dat VZOD heer en meester zou zijn in de Alkmaarse sporthal. Binnen de kortste keren stond er een 1-5 voorsprong op het bord. Bart Verheul, Eric Spaargaren en Martijn Vervark waren de bepalende spelers in de eerste helft.

Irritaties
Direct na de thee bracht VZOD de stand voor de eerste maal op een marge van 6 doelpunten. De thuisploeg leek in te zien dat de wedstrijd op basis van korfbaltechnische kwaliteiten niet gewonnen ging worden en hanteerde steeds vaker 'de botte bijl'. De scheidrechter trad hier onvoldoende tegen op, hetgeen tot irritaties leidde bij de Kudelstaarters. Coach Frits Visser had zijn team voorafgaand aan dit duel al gewaarschuwd om vooral het eigen spel te blijven spelen en niet mee te gaan in provocerend gedrag.
 
Slachtoffer
Eerste slachtoffer van het harde spel van DSO was Thomas van der Zwaard. Hij werd bij het maken van een doorloopbal tegen de paal gewerkt waarbij hij een bovenbeenblessure opliep. Later verliet ook Spaargaren vervroegd het strijdtoneel met een enkelblessure.

Komende zaterdag komt het op de onderste plaats staande DKV op bezoek in de Proosdijhal. 

(Foto VZOD)

Bron: Peter te Riele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel