Korfbalfeestje voor 225 scholieren

Onder extreem goede omstandigheden vond woensdagmiddag het schoolkorfbaltoernooi plaats bij VZOD in Kudelstaart. Veel zon, weinig wind en 225 enthousiaste deelnemers verdeeld over 45 teams, streden om de eer van hun school.
 
VZOD kan tevreden terugkijken op het uitstekend georganiseerde evenement waarvoor zo'n 60 vrijwilligers zich beschikbaar hadden gesteld. Onder hen veel jeugdleden die vooral dienst deden als scheidsrechter. Jammer was dat er twee deelnemers door de EHBO moesten worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Eentje met een gekneusde enkel, een ander met een gebroken arm.
 
Tevreden
Desondanks kon VZOD-voorzitter Anja Vermeulen tevreden zijn met de verder prima verlopen korfbaldag: “Het zou mooi zijn als volgende keer alle basisscholen van Aalsmeer en Kudelstaart meedoen. We misten vandaag de Jozefschool, Samen Eén, De Brug en de Zuidooster. Met een volledige bezetting wordt het een nog leuker toernooi.”
 
Winnaars
Bij de onderbouw werd het toernooi gewonnen door groep 4A van de Graankorrel, gevolgd door Antonius (3A) en Graankorrel (3A).
 
Bij de bovenbouw (5/6) won De Hoeksteen (6A), werd de Graankorrel (5A) tweede en Hoeksteen (6B) derde.
 
Bij de groepen 7/8 ging de winst naar Antonius (8A) en werden Graankorrel (8A) en Hoeksteen (7A) tweede en derde.
 
Dagwinnaar was, evenals vorig jaar De Graankorrel. De Atie Westerdijk wisseltrofee was voor hun. De fairplayprijs, een korfbal-bal, ging naar De Wegwijzer.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel