Korfbalcoach Frits Visser bakt ze bruin

Coach van VZOD Frits Visser kan aan de bak. Zijn belofte om bij een score van meer dan 20 gescoorde doelpunten brownies of appeltaart voor het team te bakken, gaf de korfballers vleugels. Al twee weken achter elkaar werd meer dan 20 keer gescoord.

Vorige week werd met uit bij DTS in Enkhuizen met 24-16 gewonnen. Die overwinning smaakte duidelijk naar meer want afgelopen weekend ging de score wederom boven de 20 treffers. Van het Hillegomse SDO werd thuis gewonnen met 22-11.

Walk-over
De selectie scoort bijzonder makkelijk dit seizoen. Dat liet het team zaterdag al vrij snel zien toen er binnen twee minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Even leek het een walk-over te worden, maar toch wisten de Hillegommers in de beginfase de draad weer op te pakken. Het ging redelijk gelijk op. Eerst tot 5-4, toen tot 8-6, maar daarmee had SDO haar kruit wel verschoten.
 
Op dreef
In de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting de korf van de bezoekers. Met name Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld waren goed op dreef en namen een groot deel van de productie voor hun rekening.
 
De appeltaart was te danken aan Donja Passies. Zij mocht zo’n vijf minuten voor het eindsignaal aanleggen van afstand en tekende daarmee de luid bejubelde 20e  treffer aan. 
 
Door puntenverlies bij directe concurrenten ZKC’31 en de Vinken staat VZOD bovenaan in de competitie. Overigens heeft ook te tweede team van VZOD de bovenste plaats in bezit.
 
Foto: Eric Spaargaren was zaterdag een van de topschutters. (foto VZOD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel