Koplopers krijgen klop

Vreugde bij Mark Ruessink na zijn treffer (Foto Ton van Eenennaam)

Door: Wiggert Vos. Afgelopen zaterdag nam het eerste van FC Aalsmeer het in Bodegraven op tegen ESTO (Eendracht Strekt Tot Overwinning). Op papier een echte topper tussen de koploper en nummer 5 van de competitie. Bij winst zou FC Aalsmeer de huidige nummer 1 tot op één punt kunnen naderen en daarmee weer volop meedoen om het kampioenschap. In het eerdere onderonsje tussen de twee trok ESTO met 2-4 nog aan het langste eind. Het FC Aalsmeer onder leiding van Ted Verdonkschot had dus nog wat goed te maken.

Aan de aftrap stonden aan Aalsmeerse zijde bekende namen aan de aftrap, op één iemand na. Doelman Saverio Zondag nam de plaats tussen de palen van Nick van der Wiel over. Al snel kwam Aalsmeer aan de leiding na een goal van Mike Dam, niet veel later wist Luke Vahle op prachtige wijze de 0-2 binnen te schieten. Na een handsbal door Mark Ruessink kreeg ESTO vanaf elf meter de kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Deze kans liet de ploeg niet liggen waardoor de wedstrijd weer openlag. Dit werd echter al gauw teniet gedaan door Mark Ruessink. De man die eerde de penalty veroorzaakte maakte dit goed door een corner van Axel Wendt in de touwen te leggen.

Ook na rust wist ESTO geen vuist te maken tegen het sterk spelende Aalsmeer. Luke Vahle wist de voorsprong zelfs naar 1-4 uit te breiden. Alsof dat nog niet genoeg was maakte Thomas Bakker ook nog de 1-5.

Klinkende cijfers dus voor FC Aalsmeer, dat na deze uitslag op de derde plaats staat. Slechts één punt achter ESTO en twee op FC Oudewater, dat nog een wedstrijd heeft in te halen. Qua punten staat Aalsmeer nu gelijk met Alphia en SV Donk. Op slechts één punt dáárachter staan EMM’21 en ASC. In de volgende speelronde kan er dus weer van alles veranderen als FC Aalsmeer het thuis om 14:30 uur opneemt tegen ASC, en Alphia tegen FC Oudewater.

Routinier scoort
Ook in Kudelstaart konden de armen omhoog. RKDES versloeg met even ruim verschil koploper Nieuwkoop. Maar liefst 4-0 werd het aan de Wim Kandreef. Opvallendste man aan Kudelstaartse zijde was Roald Pothuizen. De 40-jarige routinier viel in de tweede helft in en scoorde de 3-0. De winst brengt DES naar een zesde plaats met slechts drie punten achterstand op Nieuwkoop dat nog steeds koploper is maar wel een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de Kudelstaarters. Komende zaterdag mag rood-zwart het in een streekderby in Rijsenhout opnemen tegen het rood-wit van SCW.

De 3-0 winst van FC Aalsmeer Zondag op PVC maakte het feestje voor de plaatselijke clubs compleet. De zondagvoetballers stegen naar de vierde plek op de ranglijst zonder al te veel zicht op de bovenste plaats. Daar staat Abcoude met bijna twee keer zoveel punten. Zondag mag de formatie op bezoek bij rode lantaarndrager SVVV Taurus.

Bron: VIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin