Koploper VZOD bijt in het stof

De korfballers van VZOD/FIQAS kwamen zaterdag van de koude kermis thuis uit Amsterdam. Na acht zeges op rij verloren ze met 14-11 van TRIAZ. Maar de koppositie in de competitie kwam niet in gevaar. Komende zaterdag kan dat anders worden. Want dan wacht thuis in de Proosdijhal (aanvang 14.35 uur) de nummer twee, KIOS.

Het liep in Amsterdam niet bij VZOD. Het stond direct 2-0 voor TRIAZ en halverwege de eerste helft zag het er somber uit, 5-1. Alleen Martijn Vervark had de korf weten te vinden. Toch kwamen de blauwhemden terug. Vijf minuten voor rust stond er een gelijke stand op het scorebord en even later was het VZOD dat een voordelige marge had, 6-7.

Vechten tegen zichzelf
Na een ruststand van 7-7 kwamen de Kudelstaarters via een door Bart Verheul benutte strafworp voor de laatste keer op voorsprong, 7-8. Daarna nam TRIAZ het initiatief en liet dat niet meer los. VZOD speelde vooral tegen zichzelf, het lukte allemaal niet. Dat de fysiek sterke Amsterdammers met 14-11 wonnen, was zonder meer verdiend. Zaterdag zal het beter moeten, dat is zeker.

Bron: Peter te Riele

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin