Knokkend Aalsmeer in slotfase ten onder

De eerste klasse is duidelijk een maatje te groot voor de voetballers van Aalsmeer. Tegen de echte ‘grote jongens’ die bovenin meedraaien worden ruime nederlagen geleden. En tegen de clubs uit de lagere regionen lukt het steeds nèt niet om de winst te pakken. Opnieuw verloor Aalsmeer een cruciaal duel met één doelpunt verschil. Wederom gebeurde dit in de naweeën van het duel. RCL was blij met de 2-1 winst. Drie punten zijn voor de club uit Leiderdorp belangrijk voor het ontlopen van de nacompetitie.

In het voetbalspel telt elke minuut. Bizar was dat het juist de eerste en laatste minuut van de wedstrijd waren die Aalsmeer de das om deden. Laatste man Burak Sitil dacht een bal vanuit de doelmond richting middenveld te kunnen opruimen. Het projectiel schoot echter als een raket de lucht in, belandde op de lat van Aalsmeer-keeper Ray Smidt, stuiterde terug het veld in waarna RCL-speler Leroy van Westrienen de hoek voor het uitzoeken had. Een bijzonder doelpunt. Leuk voor de toeschouwers en RCL, balen voor Aalsmeer.

Strijdlust
Aalsmeer toonde zoals altijd wel veel strijdlust. Dat resulteerde in enkele kopkansen en twee corners op rij. Doelpunten leverde het net niet op. In de tweede helft had Aalsmeer het aan doelman Smidt te danken dat het bij die ene tegentreffer bleef. RCL leek vermoeid te raken zodat Aalsmeer wat meer kon aandringen.

Het leek de wedstrijd van Burak Sitil te gaan worden. Toen hij meeging naar voren kopte hij een voorzet van Mike Vos netjes in de vrije verre hoek. Met tien minuten te gaan was er in elk geval een punt gered. Maar zoals vaker dit seizoen was de slotfase niet aan Aalsmeer besteed. Na een vrije doortocht in de laatste minuut schoof Nick van Bemmel de bal langs Smidt.

Zaterdag 12 april speelt Aalsmeer thuis om 14.30 uur tegen Haaglandia/Sir Winston. Bij verlies is Aalsmeer terug in de tweede klasse.

Bron: Jack van Muijden