Knappe zege handballers tegen Hurry Up

Armando Besseling scoort een van zijn vier treffers

Door: Jaap Maars. Aangezien de ziekenboeg bij Green Park Aalsmeer nog steeds overvol is was de verwachting dat de strijd tegen het Zwartemeerse Hurry Up een zwaar karwei zou worden. In de beginfase bleek dat het tegendeel te zijn gezien de razendsnelle voorsprong van 5-1. De formatie van coach Joop Fiege vocht zich echter knap terug en kwam zelfs kort voor rust langszij via een 11-11 score. Tot de pauze twee gelijk opgaande teams met als resultaat een 14-14 ruststand.

De tweede helft tapten de gastheren uit een ander vaatje en schroefden het tempo op. De Drenten konden het snelle spel niet bijbenen en Aalsmeer liep vooral door toedoen van topscorer Rob Jansen die negen maal doel trof, snel uit naar een marge van zes goals. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de geblesseerde routiniers op de bank zagen hun jeugdige opvolgers met fraaie staaltjes handbal de zege binnenslepen.

Stevig derde
Vooral het goede spel van Armando Besseling in de punt van de aanval viel hierbij op maar ook Dennis Vesters liet zich gelden. Ook het goede keeperswerk van René de Knegt is het vermelden waard. Na 60 minuten handbal liet het scorebord een eindstand van 29-24 zien en daarmee staat de ploeg van Bert Bouwer op een stevige derde plaats met vijf punten voorsprong op nummer 4: Sporting Pelt. Komende zaterdag komt het Belgische Hubo op bezoek.

Doelpunten Aalsmeer: Armando Besseling 4, Don Hartog 1, Donny Vink 4, Rob Jansen 9, Vaidas Trainavicius 2, Pepijn Michielsen 2, Jeffrey Boomhouwer 3, Dennis Vesters 4.