Knappe tweede plek basketballers

Het is ze gelukt. De basketballers van BV Aalsmeer hadden zichzelf de opdracht gesteld de tegenstander afgelopen zondag te verpulveren en ze deden het. Ze zegevierden met 90-51 over DWV, de zwakke broeder in de Noord-Hollandse tweede klasse B. Het verschil moest minimaal 32 punten zijn omdat een dag eerder Alkmaar Guardians, met evenveel competitiepunten én exact hetzelfde doelsaldo als BVA, US met 64-33 de baas was. Daarmee bereikte Aalsmeer de beoogde tweede plaats in een competitie waarin Volendam heer en meester was.

In de Proosdijhal was Aalsmeer na een kwart al op de goede weg, met een flink gat: 25-6. Het verschil liep voor de rust op tot 26 punten, 42-16. Met een succesvolle vrije worp van Sebastiaan Stokman werd de 'mijlpaal' van 32 punten gehaald. In dat derde kwart liep het soepel, met een tussenstand van 66-29.

Orde op zaken
Even dreigde DWV nog roet in het eten te gooien, toen het in het laatste kwart terugkwam tot 76-44 en het verschil… 33 punten geworden was. Maar Jeroen Vendrik maakte een einde aan de onzekerheid door 5 achtereenvolgende punten. Een driepunter van Ershad Yari zorgde voor de eindstand van 90-51.

Zilver dus, een knappe prestatie van het team van trainer-coach Kees Buskermolen. De jonge garde en enkel oudjes vormen een mooie mix die voor komend seizoen veelbelovend is. De competitie 2014/2015 zit erop.

Bron: Jan Kwak

Foto: eerste team van BV Aalsmeer. (foto: BVA)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel