Knappe remise RKDES tegen RODA’23

In een wedstrijd die werd gedomineerd door de harde wind haalde RKDES een punt binnen tegen het Bovenkerkse RODA’23. Een knappe en verdiende prestatie tegen de nummer vier van de ranglijst.

Liefhebbers hadden lang uitgekeken naar de wedstrijd tussen RKDES en het Bovenkerkse RODA’23. Het was jaren geleden dat het affiche voor deze derby voor de laatste keer gemaakt werd. RODA speelde de laatste jaren een klasse hoger dan de Kudelstaarters. Na degradatie speelt RODA opnieuw in de derde klasse waarin het bovenin meedraait.
 
Afstand
Bij RKDES wil het nog steeds niet zo vlotten. Met zes schamele punten uit zeven wedstrijden maakt het met vier andere clubs deel uit van de staart van 3C. Er moet wat meer gewonnen worden om wat afstand te nemen van de gevarenzone. Zondag werd er in elk geval strijd geleverd en niet verloren. Ook dat kan als winst worden beschouwd.
 
De geblesseerde Sven Boelsma werd zondag vervangen door zijn broer Kevin. Ook Raymond Baars had vandaag een basisplaats. Dat was ten koste van Adil Zohri.
 
Straffe wind
De eerste kans voor RKDES kwam door een corner van Daryl Haime de bal gedragen door de straffe wind ging maar rakelings voorlangs. Toch kwam de Kudelstaartse trots op slag van rust op voorsprong. Uit een vrije trap van de uitstekend spelende Justin de Haan belandde de bal bij de verre paal waar Ivo Lentjes de bal keurig terug kopte op Kevin Boelsma. Die kon de bal eenvoudig binnenwerken.
 
Wonder
Ook de tweede helft was vanwege de harde wind erg rommelig. Beide ploegen wisten maar sporadisch bij het vijandelijke doel te komen. Terwijl de toeschouwers met het verstrijken van de tijd langzaam in het wonder van winst gingen geloven, kwam RODA toch langszij. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een vrije trap te nemen. De hoge bal werd ingekopt door de geheel vrij staande Lennart van der Leest.
 
Komende zondag speelt RKDES uit bij AGB, de nummer twee van de ranglijst.
 
Opstelling RKDES:
Jeremaih Veldman, Richard de Vries, Kevin Boelsma, Ivo Lentjes, Daimian Veldman, Roy Endhoven, Raymond Baars, Mischa van der Scheur, Dani Calmez(58 min Edwin van Maris), Justin de Haan(55 min Lennart Kok), Daryl Haime
 
Met dank aan: Eppo Buskermolen
 
Foto: Richard de Vries in stijlvolle duikvlucht. Foto Jaap Maars (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel