Knap gelijkspel handbalsters tegen Borhave

Terwijl pechvogel Fleur Houtzager (ze blesseerde zich zwaar een week eerder tegen Bevo) zaterdag in de Bloemhof toekeek, sleepten de dames van FIQAS Aalsmeer er knap een gelijkspel uit tegen Borhave. Het werd 28-28 tegen de nummer twee op de ranglijst van de eerste divisie. En… er had meer ingezeten.

De start tegen Borhave was voortvarend. Aalsmeer kwam met 4-1 voor en bleef de marge van drie punten bijna de gehele eerste helft houden. Maar tegen de rust ging het mis en kwam Borhave op voorsprong, 13-14.

Veelbelovend
In de tweede helft kregen de Aalsmeerse handbalsters het moeilijker. De tegenstander kwam geregeld voor, hoewel het verschil nooit meer dan twee punten bedroeg. Negen minuten voor tijd knokte FIQAS zich terug naar een gelijke stand: 24-24. Na 26-26 en twee breaks van Lisa Endhoven die treffers opleverden, zag het er met 26-24 veelbelovend uit. De zege kwam er echter niet. Want Borhave scoorde via een strafworp en wist een overtalsituatie uit te buiten met de gelijkmaker. Eindstand 28-28.

Zaterdag speelt Aalsmeer in Raalte tegen Kwiek, dat koploper is. Aanvang 19.30 uur.

Bron: Marjon Labordus