Klinkende zege FIQAS op Bevo

[Klaas Leegwater]   FIQAS Aalsmeer mag plaatsing voor de best of three dan niet meer in eigen hand hebben, de Aalsmeerse handballers houden de concurrenten wel zwaar onder druk. Vanavond deed de ploeg van René Romeijn van zich spreken met een klinkende 24-32 zege op Bevo, nummer twee in de nacompetitie. Met nog drie duels voor de boeg zit FIQAS op het vinkentouw voor een plek in de finaleduels.

In sporthal De Heuf in Panningen speelde FIQAS tegen de regerend landskampioen een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. Vanaf het begin wisten de Aalsmeerders met een sterk spelende doelman Gaby Birjovanu, hij stopte verscheidene zevenmeterworpen, het net regelmatig te vinden.

Eén keer voorsprong
Bevo liep constant ruim achter de feiten aan. Alleen in de derde minuut werd de formatie van trainer Martin Vlijm een voorsprong gegund (2-1). De ruststand in Panningen gaf met 10-15 de verhoudingen duidelijk weer.

In de tweede helft ging het duel gelijk op. FIQAS hield wel steeds de marge op vier, vijf doelpunten. Bij 14-20 rond de 42ste minuut zakte de moed zichtbaar in de schoenen bij Bevo. De thuisclub kon niet dichterbij komen. De hevig meelevende en later boze coach Vlijm kon langs de lijn ook geen kant-en-klare oplossing aandragen.

Imponerend
De bezoekers imponeerden en liepen via 19-25 uit naar 21-30. Ruim voor het einde van de wedstrijd was de zevende winst (24-32) in de nacompetitie voor Romeijn en zijn team zeker gesteld.

FIQAS passeert op de ranglijst Volendam, dat in eigen huis verrassend ten onder ging (27-33) tegen Hurry Up, en nadert BEVO op een punt. Een goede prestatie aanstaande zaterdag in de Bloemhof tegen leider OCI-Lions, na vandaag zeker van een finaleplaats, houdt FIQAS in de race voor de nummertwee-positie.

Stand: 1. Lions 11-22; 2. Bevo 11-16; 3. Aalsmeer 11-15; 4. Volendam 11-14; 5. Hurry Up 11-1; 6. E&O 11-4; 7. Tachos 11-4; 8. Houten 11-2.