Kinderen dansen zich naar modeshow

Brutale, verlegen, inventieve en talentvolle dansers vermaakten het publiek in The Beach afgelopen zondagen met hun ‘dansmoves’. SV Omnia 2000 hield een heuse dance battle voor jongens en meisjes van de danscursussen Dans Choreo, ZumbAtomic en Streetdance.

 

En het ging ook ergens om, want twintig kinderen konden een ticket bemachtigen om mee te mogen doen aan de modeshow van twee kledingzaken uit de Zijdstraat tijdens de braderie op 10 mei.

 

Improviseren

De voorronde werd gehouden op zondagmiddag 6 april waarbij de kinderen dansen lieten zien die ze in de les hadden geleerd. Daaruit werden kinderen geselecteerd die afgelopen zondag in de bar van The Beach de finale mochten dansen.

 

De finalisten, variërend in leeftijd van zes tot met twaalf jaar, moesten laten zien dat ze konden improviseren op up-tempo nummers, maar ook op langzame muziek. En dat voor een deskundige jury bestaande uit Mariëlle Buskermolen, Angelique Oliver, Michel Schnabel en Gabry de Veld, die iedere danser jurycommentaar gaf na afloop.

 

Dat er altijd werd gekeken naar wie het beste kon dansen werd hier en daar in twijfel getrokken door wat ouders. Misschien werd er ook wel beoordeeld op wie het beste bij de modeshow op 10 mei zou passen, was hun conclusie.

 

Selectiegroep Dance Device 

Later die middag was het de beurt aan de middelbare scholieren. Ook deze meiden konden zich plaatsen voor een plek in de modeshows, maar ook een plaatsje in de nieuwe selectiegroep lag in de mogelijkheden. Er was plek voor 10 dansers voor de nieuwe selectiegroep Dance Device, die gaat starten na de zomervakantie.

 

SV Omnia 2000 kan terugkijken op twee gezellige middagen. En ook de kinderen hebben zich prima vermaakt met het dansen, kijken naar andere kinderen en de disco die tijdens het juryberaad werd gehouden. De Dance Battle werd een evenement met een lach en een traan.

 

Foto's: (boven) groepsfoto na de voorronde, (onder) dance moves om de jury te imponeren. (foto's SV Omnia 2000)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin