Kerkenstrijd in sporthal uitgevochten

Het interkerkelijk zaalvoetbaltoernooi in de Proosdijhal is een evenement waar veel kerken ieder jaar met genoegen naar uitkijken. Afgelopen zaterdag stond het op de agenda. Hoewel meedoen natuurlijk belangrijker is dan winnen, was de Lijnbaankerk zeer gelukkig met de toernooiwinst.
 
Voor het eerst sinds lange tijd stond er voorafgaand aan het voetbal weer een volleybaltoernooi op het programma. Volgens organisator Jan Wey vooral om ook wat meer betrokkenheid van de dames te krijgen. Die opzet was gelukt. Er was een groot aantal vrouwelijke deelnemers. Het aantal kerkteams viel echter wel wat tegen. Slechts drie teams afkomstig uit twee kerken hadden zich bij Jan Wey gemeld: twee van de 'Samen Op Weg-gemeente (SOW) uit Kudelstaart, het andere uit de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG). 
 
Klasse apart
De ACG bleek een klasse apart. Van beide Kudelstaartse teams werd redelijk eenvoudig gewonnen. Hopelijk kunnen de Aalsmeerse 'broeders en zusters' hun titel volgend jaar in een wat groter deelnemersveld verdedigen.
Dynamiek
Vanaf zes uur barstte het voetbalspektakel los. De dynamiek spatte er af bij de wedstrijden waarvoor zich verrassend veel  vaardige en jeugdige spelers hadden aangemeld. Alphakerk, Levend Evangelie Gemeente, Dorpskerk, SOW Kudelstaart, ACG en Lijnbaan hadden een of meer teams afgevaardigd. Gemist werden de katholieken, doopsgezinden en de PKN-kerken uit Aalsmeer-Zuid en -Oost. Hopelijk zijn die volgend jaar wel van de partij.
 
Held
De finale ging uiteindelijk tussen de LEG en de Lijnbaankerk. Het werd een meer spannende dan mooie finale waarin de teams nauwelijks kansen weggaven. De enige wedstrijd deze avond die in een 0-0 eindigde, moest met penalty's worden beslist. Keeper Dico Baardse van de Lijnbaankerk werd de held van de avond. Hij stopte twee kanonskogels en zag de beslissende penalty naast zijn doel gemikt worden.
 
Niveauverschil
Jan Wey was na afloop een tevreden mens, al hield hij wensen over voor de volgende editie. “Het zou mooi zijn als we een niveauverschil in de indeling kunnen aanbrengen. Bijvoorbeeld twee pools bestaande uit recreanten- en prestatieteams. De verschillen in sterkte waren soms iets te groot.”
 
Foto boven: Het team van de Lijnbaankerk dankte de winst aan twee gestopte penalty's van keeper Dico Baardse.
Foto onder: De volleyballers van de ACG waren niet te kloppen. Zie ook de galerie hieronder.
Foto's Arjen Vos (AV)
 
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel