Kat-en-muis spelletje in Bloemhof

Destin van Dijk onderneemt doelpoging

Door: Klaas Leegwater. Aalsmeer blijft het goed doen in de BENE-League. De ploeg van Bert Bouwer boekte zaterdag alweer de vijfde overwinning op rij, deze keer een simpele en zeer ruime tegen Hasselt. De eens zo vermaarde Belgische formatie, twaalf keer landskampioen en in 2016 nog winnaar van de grensoverschrijdende competitie, werd door de zwarthemden met 39-16 afgedroogd. In de ranglijst blijven de bloemendorpers staan op de derde positie.

De tiende seizoenswinst van Aalsmeer werd in de vrijwel lege Bloemhof (vanwege de coronamaatregelen) al snel een kat-en-muis spelletje. Alleen in het eerste kwartier kon Hasselt wat tegenstribbelen (8-6), daarna liep het verschil heel snel op en stokte de productie van de Belgen totaal. Met de ruststand van 18-6 was de wedstrijd halverwege al beslist. 

In het tweede bedrijf poogden de bezoekers een pijnlijk monsterverlies te voorkomen terwijl Aalsmeer juist goed en geconcentreerd bleef jagen op meer treffers. Dit mondde uiteindelijk uit in een 39-16 zege voor de thuisclub, een van de grootste winstpartijen dit seizoen tot nu toe. De overwinning in september tegen Quintus viel wat betreft het aantal scores een fractie hoger uit (40-24).

In de ploeg van Bouwer waren Hartog, Trainavicius, Van Dijk en Vink in de dertiende competitiewedstrijd met elk zes goals de topscorers. Tot de jaarwisseling speelt Aalsmeer nog twee duels. Volgende week een uitwedstrijd in Zwartemeer tegen Hurry Up en zeven dagen later de subtopper in eigen huis tegen nummer vier Sporting Pelt.

1. Bocholt 13-22, 2.Lions 12-21, 3.Aalsmeer 13-20, 4.Sporting Pelt 11-15, 5.Volendam 13-15.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van MJK-Advies.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin